StoryEditorOCM
NogometTURSKA

Tomislav Glumac i ekipa nastavili niz, koji ih je vratio u igru za ostanak u Super ligi

Piše Tonči Vlašić
18. ožujka 2023. - 15:01

Dvije pobjede i dva remija Urmaniyespora u zadnja četiri kola, točnije, od kad je nastavljeno prvenstvo, i to s dva kluba manje. Katastrofalni potres najviše je pogodio gradove odakle su Gaziantep i Hatayspor. Oni nisu, očekivano, nastavili s natjecanjem. Tisuće mrtvih i nestalih tog tužnog ponedjeljka, 6. veljače.

Pamtit će se u povijesti turskog nogometa Christian Atsu, nogometaš iz Gane, koji je bio reprezentativac, član Chelsea, igrao za Malagu, Newcastle, Everton, Porto, Vitesse… Pogodio je za domaću pobjedu Hatayspora 5. veljače u sudačkoj nadoknadi protiv Kasimpasa. Njegovo beživotno tijelo je pronađeno nekoliko dana poslije u ruševinama.

Više od tri tjedna poslije, nastavilo se igrati. Urmaniyespor je debitant u najvećem rangu. Kapetan momčadi je Tomislav Glumac iz Mokošice, koji u Turskoj igra od siječnja 2015. godine. Sad se govori kako će ispasti na kraju sezone ne četiri, već dva kluba, a šuška se kako neće nitko. Međutim, za sad piše kako zadnja dva ispadaju, a na zadnjem mjestu je upravo Urmaniyespor, koji je sad uzeo bod kod izravnog suparnika, odigrao protiv Kasimpasa 1:1. Prije toga je priredio senzaciju – dobio aktualnog prvaka Trabzonspora 2:1, i to na njegovom terenu, pred više od 32.000 gledatelja. Glumac i ekipa su prekinuli niz bez poraza prvaka kod kuće. Prije toga su uzeli bod kod četvrtoplasirane Adana Demirspora, koja se bori za mjesto u europskim kupovima.

Iduće kolo Glumac i ekipa će ugostiti Konyaspora, koji je u zlatnoj sredini.

Nisu svi odigrali isto utakmica, ali Kasimpasa ima 26 bodova na 12. mjestu, a Umraniyespor je posljednji, devetnaesti sad s 22 boda. Giresunspor drži 17. mjesto s 23 boda i utakmicom manje. Unatrag četiri kola Glumac i ekipa su zaostajali puno, puno…

19. travanj 2024 17:01