StoryEditorOCM
NogometSUPER VAŽNA POBJEDA

Dugo, dugo se pregledavala snimka, a zatim je ‘nestao‘ Tomislav Glumac, kapetan domaćih

Piše Tonči Vlašić
18. ožujka 2024. - 00:22

Bilo je, ili, ili. Adanaspor je stigla po pobjedu, koja bi joj donijela hvatanje Umraiyespora, kojem je pobjeda pak donosila dvostruku prednost u odnosu na suparnika, koji je uoči 27. kola bio prvi ispod crte, na 16. mjestu, koje, kao i dva posljednja, 17. i 18., vode u niži rang.

U sažetku utakmice, koju je objavila turska televizija, prve četiri prilike za pogodak na utakmici bile su Adanaspora, koja je nakon prve domaćina, imala još dvije. Zatim je Umraniyespor zatresao gredu, a koju minute poslije strijelac je Tomislav Glumac. Dugo se pregledavala snimka, je li bilo zaleđe ili ne. Ne, nije bilo, te je kapetan, 32-godišnji nogometaš iz Mokošice, stup obrane Umraniyespora, ‘nestao’ u klupku radosti igrača domaćeg sastava, koji je prednost, do koje je stigao u 88. minuti, poduplao u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, te je ostvario željeno – bodovna prednost u odnosu na Adanaspor nije više tri, već šest bodova.

- Najvažnije je izboriti ostanak, privesti sezonu kraju, a potom je plan, iduće sezone, pokušati izboriti povratak u najveći rang, Superligu - javio se Glumac. 

image

Tomislav Glumac, kapetan Umraniyespora

Do kraja sezone je još sedam kola, 21 bod je u igri. Nema spasa za zadnji Giresunspor, koji ima 7 bodova, ali ni za predzadnji Altay, koji je osvojio do danas 15 bodova. Čudo bi se trebalo dogoditi da se izvuče. Adanaspor je i dalje na 16. mjestu s 27 bodova, Umraniyespor sad ima 33 boda te je stigao do jedanaestog mjesta. Četiri boda više ima deseti Erzurumspor...

Bio je ovo drugi pogodak Glumca ove sezone, prvi je postigao u 15. kolu za vodstvo 1:0 u 2:0 pobjedi kod kuće protiv Keciorengucua, ukupno deveti prvenstveni pogodak Mokošana u dresu Umraniyespora u kojem je od siječnja 2020. godine, a ukupno dvadeset i drugi prvenstveni u karijeri.

27. travanj 2024 04:03