StoryEditorOCM
NogometTUŽAN KRAJ KULTNOG KLUBA VODI NAPRIJED METKOVSKE ‘CRVENO BIJELE‘?

Štruvino na nogama, predsjednik ONK Metković Ivica Kaleb: ‘Nama je san ući u veći rang, međutim, ...‘

Piše Tonči Vlašić
19. srpnja 2022. - 18:44
ONK Metković je igrao kvalifikacija za popunu Treće HL – jug, izborio finale, te zauzeo drugo mjestoTonči Vlašić/

Svi pišu: Tužan kraj stoljetne nogometne priče, gasi se kultni hrvatski klub, imovina blokirana, pokreće se stečaj! 

Riječ je o Interu iz Zaprešića, prije toga Inkeru, još prije Jugokeramici, na početku, 1929. godine, Savi, pa Jelačiću. On se gasi. On, po zadnjim informacijama, odlazi u povijest. Dvadeset sezona je bio prvoligaš, 1992. godine ostvario je svoj najveći uspjeh, osvojio trofej – Kup Hrvatske. Pamti se kako je pod vodstvom Ilije Lončarevića u prvom povijesnom finalu hrvatskog kupa, u dvije utakmice, svladao HAŠK Građanski (Dinamo), te podigao Rabuzinovo sunce, kao što se pamti kako je još dva puta igrao polufinale kupa (zadnji put 2019. godine), kako su njegov žuti dres nosili i Luka Modrić, pa Vedran Ćorluka, Dejan Lovren, Eduardo da Silva, Kruno Jurčić, Ivan Cvjetković...

Uglavnom, tražio je Inter rješenje, spas, a kako bi nastavio živjeti, te igrati u drugom razredu hrvatskog nogometa. Govorilo se kako ima rješenje, kad je otpalo jedno, spominjalo se drugo, pa treće... Dočekao je blokadu FIFA-e zbog duga bivšim igračima... Sad se piše kako je kraj. 

Uglavnom, ta priča nije nova, a za hrvatski jug je zanimljiva jer ukoliko je točna, te se dogodi gašenje Intera, to bi trebalo ONK Metković, prvaka Prve županijske lige Dubrovačko-neretvanske, odvesti u veći rang, južnu skupinu Treće HNL (četvrti razred).

image

Ivica Kaleb, predsjednik ONK Metković (gornji red, u sredini) u Kaštel Gomilici na utakmici protiv GOŠK-a (KG)

Tonči Vlašić/

- Nemamo nikakvu potvrdu ovih natpisa, ali još dok smo igrali kvalifikacije za popunu Treće HNL - jug, bilo je govora ukoliko se ne spasi Inter, te se ugasi, kako će i finalist kvalifikacija u veći rang, a ne samo pobjednik. Naime, gašenjem Intera sve se pomiče za jedno mjesto. Croatija iz Zmijavaca ostaje drugoligaš, a kako je to klub iz Dalmacije, tad bi iz južne skupine Treće HNL jedan klub trebao ići na mjesto Croatije u Jedinstvenu Treću HNL. Bilo je govora kako je to Hrvatski vitez Posedarje, uglavnom, tko god da bude, njegovo mjesto bi tad zauzeo drugi iz kvalifikacija za popunu Treće HNL – jug, a to smo mi. Nama je san ući u veći rang. Posljednjih sezona ONK Metković je pokazao i dokazao u Prvoj županijskoj ligi, ne samo rezultatima, kako je napredovao u svakom pogledu. Međutim, ponavljam, nikakva službena informacija nije došla na našu adresu – naglasio je Ivica Kaleb, predsjednik ONK Metković.

Metkovski 'crveno bijeli' sad čekaju. Ukoliko se Inkeru smrkne...

image

ONK Metković slavi pobjedu u polufinalu kvalifikacija za popunu Treće HNL - jug protiv Omladinca iz Vranjica

Tonči Vlašić/
24. travanj 2024 14:13