StoryEditorOCM
NogometTO NIJE DOBRO, I TO TREBA PROMIJENITI

Slaven doznao još jednog mogućeg protivnika u kvalifikacijama. Traje ‘bitka’ na Gnjilama. Srce kaže da. Ne bi bilo dobro da je drugačije!

Piše Tonči Vlašić
16. svibnja 2023. - 22:43

Nije dobro, i gotovo, ali tako je odlučeno, i tako je godinama. Nitko na Plenumu klubova Prve županijske lige Dubrovačko-neretvanske, koji je održan uoči početka sezone u Stonu, nije ‘okrenuo stol’, te tražio da se to promijeni. Je li to iz razloga što nitko od njih nema ambicije ići u veći rang? Tko će znat, možda je upravo zbog toga, međutim, jednog dana će, nadamo se, biti drugačije, te će onda biti plakanja zašto je ovako. 

Uglavnom, opet je završena sezona u Prvoj županijskoj ligi Dubrovačko neretvanskoj. Ovaj put je Slaven prvak, te će on u kvalifikacije za veći rang. Njegovo ime će se naći u ‘bubnju’ u kojem će biti i ‘kuglice’ s imenima prvaka Prvih županijskih liga tri preostale županije Središta Split, Zadarske, Šibensko kninske i Splitsko dalmatinske. Ali, u te tri županije se još igra. 

Zadnje dvije godine je naš prvak bio ONK Metković i on je čekao da se zaključe natjecanja u drugim županijama, sad to isto čeka Slaven. Zadnje kolo u tri preostale županije je 27. i 28. svibnja. Tad će proći puna dva tjedna od zadnje prvenstvene utakmice Slavena. 

Zadnje kolo u sve četiri županije Središta Split bi trebalo finut isti dan! 

Ali, tako je, kako je, ne može se sad to promijeniti. Tko može biti suparnik Slavenu u borbi za veći rang, za lov na mjesto u južnoj skupini Treće hrvatske lige, četvrtom hrvatskom rangu u kojem naša županija ima tri svoja predstavnika (Neretva, Neretvanac i GOŠK Dubrovnik 1919.)?

Omiš je prije neki dan proslavio 104. rođendan, a on je najbolji u Prvoj županijskoj ligi Splitsko dalmatinske županije. Bibinje su danas potvrdile naslov u Zadarskoj županiji, a one će 10. rujna proslaviti 73. rođendan. U Šibensko kninskoj se ne zna prvak, kandidata su dva, DOŠK iz Drniša i Dinara iz Knina. DOŠK će krajem godine proslaviti 104. rođendan, Dinara je najstarija u ovom društvu – ove godine slavi 110. godina postojanja. Slaven je u svojih 102. godine bio i drugoligaš početkom 90-ih, te trećeligaš u bivšoj državi. 

Na Gnjilama ističu kako je teži skok iz Prve županijske lige u četvrti rang, južnu skupinu Treće hrvatske lige, nego iz trećeg ranga u drugi razred. U tome su u pravu. Jedno je sad samo sigurno: Slaven će igrati kvalifikacije. 

U trenucima slavlja, zbog uspjeha, traje ‘bitka’ između razuma i srca kod ‘crvenih’, veći rang ili ne. Srce, naravno, kaže DA. Ne bi bilo dobro da je drugačije!  

27. travanj 2024 02:03