StoryEditorOCM
NogometDUBROVAČKI VJESNIK U DOHI

Sad spektakl: ‘Vatreni‘ protiv Brazila za polufinale Svjetskog prvenstva! Zlatko Dalić: ‘Kad se to dogodi, požališ!‘

Piše Tonči Vlašić
5. prosinca 2022. - 22:07

Još dok su naši reprezentativci davali izjave u mix zoni, družili se s novinarima nakon pobjede protiv Japana i plasmana u četvrtfinale, Brazil je poveo ekspresnbo protiv Južne Koreje 2:0, te je već tad bilo jasno protiv koga će igrati u petak, 9. prosinca, od 16 sati. 

Ako je tko još uvijek imao dilemu, nije na kraju prvog poluvremena, točnije, nakon samo 36 minuta igre. Brazil je vodio s 4:0. Završilo je 4:1. Južna Koreja ide doma. Sjani Brazil ide na nas. To je jedina reprezentacija koja je sudjelovala na svim Svjetskim prvenstvima od 1930., ovo mu je sedamnaesto četvrtfinale u 22 izdanja SP-a. Osmo uzastopno četvrfinale.

Mi ćemo pak treći put igrati protiv njega na SP-ima. Prvi put 13. lipnja 2006. u Njemačkoj, Kaka i poraz 0:1. Drugi put 12. lipnja 2014. u Sao Paulu. Ha, pokro nas je japanski sudac. Izgubili smo 3:1. Oba puta bio je to prvi dvoboj u skupini. Sad prvi put je ogled u nokaut fazi. 

Tko bude bolji ide na pobjednika iz ogleda Nizozemska - Argentina

- Nikad ne podcjenjuj Hrvata! Kad se to dogodi, požališ! Idemo do kraja! - rekao je naš izbornik Zlatko Dalić nakon plasmana u četvrtfinale. Hrvatska na svom šestom SP-u je treći put prošla skupinu, a svaki put kad je to uspjela, osvojila je medalju. 

Uz to Hrvatska je dobila 7 od ukupno 9 nokaut utakmica na SP-ima, svaki put kad su odlučivali penali, a danas je bio treći put, nije pogriješila!

image

Neymar je s Brazilom dobio Južnu Koreju s 4:1

Odd Andersen/Afp
26. travanj 2024 16:28