StoryEditorOCM
NogometDRUGA ŽUPANIJSKA LIGA

Prva od dvije zaostale utakmice: momčad koja ima najbolji napad i najbolju obranu zaključila prvi dio sa stopostotnim učinkom

Piše Tonči Vlašić
20. veljače 2023. - 14:01

Deni Sardelić je pogodio na Zlinju već u 4. minuti mrežu Omladinca iz Lastova, te je BŠK Zmaj tim jedinim pogotkom na utakmici nastavio pobjednički niz u Drugoj županijskoj ligi. Devet utakmice – devet pobjeda, te nakon što je dobio i zaostalu utakmice iz posljednjeg, 9. kola prvog dijela sezone, ima sedam bodova više od prvih pratitelja, Rata i Grka, koji su u jesen ostvarili po šest pobjeda, dva remija i izgubili samo od blatskih ‘crvenih’, koji imaju najbolji napad lige (35 pogodaka) i najbolju obranu (6 primljenih pogodaka). Drugi napad lige ima Grk (27 pogodaka), a druga najbolja obrana je obrana Rata (9 pogodaka).

BŠK Zmaj je desetljeće bio član trećeg razreda, osvajao Županijski kup, te igrao Hrvatski kup...  Danas je u najnižem, šestom. Kako stvari stoje, trebao bi iduće sezone biti u petom. Na pravom je putu.

Za razliku od Blaćana, Lastovci imaju odigrati još jedan zaostatak iz prvog dijela, i to iz 8. kola. Gosti su Putnikovića. Igrat će se u nedjelju, 5. ožujka, u 15 sati. Poraz u Blatu je drugi poraz ove sezone Omladinca, koji ima dvije pobjede, te četiri neodlučena rezultata.

DRUGA ŽNL

Poredak: 1. BŠK Zmaj 27 bodova, 2. Rat 20 bodova, 3. Grk 20 bodova, 4. Omladinac Lastovo (utakmica manje) 10 bodova, 5. Ponikve (oduzeta dva boda) 10 bodova, 6. NA Libertas 10 bodova, 7. Faraon 10 bodova, 8. Enkel 8 bodova, 9. Putniković (utakmica manje) 7 bodova, 10. SOŠK 1919. minus 5 bodova.

Drugi dio prvenstva počinje u nedjelju, 12. ožujka. Raspored 10. kola, Lastovo: Omladinac – Enkel, Putnikovići: Putniković – SOŠK 1919., Potomje: Grk – Rat, Ston: Ponikve – Faraon, Kupari: NA Libertas – BŠK Zmaj.

26. travanj 2024 12:40