StoryEditorOCM
NogometTURSKA

Prosinac deset od dvanaest, Tomislav Glumac se baš lijepo oprostio od 2023. godine

Piše Tonči Vlašić
24. prosinca 2023. - 23:10

Sva tri boda uzeo je Tomislav Glumac u zadnjem kolu prvog dijela prvenstva, zadnjoj utakmici u 2023. godini. Umraniyespor je kod kuće u 17. kolu drugog razreda s 2:1 dobio Giresunspor, to mu je treća pobjeda u četiri kola, koliko ih je odigrano u prosincu, a u kojima je drugoligaš s azijske strane Istanbula osvojio deset bodova. Samo je Erzurumspor u prethodnom, 16. kolu, uspio na svom terenu izbjeći poraz protiv Glumca i ekipe, i to pogotkom u sudačkoj nadoknadi izjednačivši na 1:1.

Umraniyespor je nakon prvih sedam kola imao samo dva boda na svom kontu (dva neodlučena rezultata i pet poraza), a potom je u deset utakmica osvojio 20 bodova (šest pobjeda, dva neodlučena rezultata i dva poraza), te je sad na pet bodova od sedmog Genclerbirligija, koji drži zadnju poziciju koja vodi u doigravanje za posljednju, treću kartu za (naj)veći rang, a u kojem igraju treći, četvrti, peti, šesti i sedmi. Prva dva idu izravno u Super ligu.

Glumac, kapetan i stup obrane Umraniyespora, odigrao je sve utakmice ove jeseni, postigao jedan pogodak, te dva puta bio asistent.

Umraniyespor je u prosincu igrao i kup utakmicu, pobijedio te se plasirao u šesnaestinu finala. 

02. svibanj 2024 14:55