StoryEditorOCM
NogometŽUPANIJSKI KUP

Preokret u Čilipima, u Pločama se lideru trećeligaškog juga ‘otvorilo‘ tek u nastavku, poznati svi sudionici drugog kruga

Piše Tonči Vlašić
23. veljače 2022. - 17:07

Utakmicama u Čilipima i Pločama zaključen je prvi krug Županijskog kupa, u oba ogleda slavio je član južne skupine Treće hrvatske lige protiv županijskog prvoligaša, GOŠK Dubrovnik 1919. je u Čilipima izbacio Konavljanin, a Jadran Luka Ploče je na svom terenu bio uspješniji od Maestrala.

Rezultatski zanimljivije bilo je u Čilipima gdje je Konavljanin, kojeg je s klupe vodio Mario Matić umjesto odsutnog trenera Stijepa Njire, poveo već u 3. minuti, nespretno je lopta od Tonija Žile završila u mreži. Domaćin je prednost imao sve do 62. minute, a tad je izjednačio Anel Topuzović, koji je u 85. minuti realizirao kazneni udarac, te je GOŠK Dubrovnik 1919. pobjedom 2:1 izborio prolaz dalje u Županijskom kupu, njegovo ime će se naći u 'bubnju' ždrijeba idućeg kola, a ne Konavljanina.

image
Paulo Mage (Konavljanin) i Josip Listar (GOŠK Dubrovnik 1919.)
Tonći Plazibat/Cropix
image
'Leti' Šupjakom Pohe Tokpa Anseani Hugo (GOŠK Dubrovnik 1919.)
Tonći Plazibat/Cropix
image
Luka Matić (GOŠK Dubrovnik 1919.) i Marko Trtoman (Konavljanin)
Tonći Plazibat/Cropix
image
Simpson Connor Neil (GOŠK Dubrovnik 1919.) i Božo Krilanović (Konavljanin)
image
Seo Woomin (GOŠK Dubrovnik 1919.) i Marin Mataga (Konavljanin)
Tonći Plazibat/Cropix

U Pločama je Jadran Luka Ploče uspio slomiti otpor Maestrala tek u nastavku. Mihovil Šutalo je bio u 55. minuti strijelac za 1:0, prednost je poduplao Ivan Raič u 60. minuti, a Kristijan Stanić u 73. minuti potpisao konačni rezultat.

SEMAFOR

Nogometni centar Lastovo - Korčula, 1. kolo, Lastovo: Omladinac - BŠK Zmaj 2:3, Smokvica: Jadran 1929. - Hajduk 1932. 1:0

Nogometni centar Pelješac, 1. kolo, Ston: SOŠK 1919. - Faraon 1:3, slobodne su bile Ponikve.

Nogometni centar Dolina Neretve, 1. kolo, Ploče: Jadran Luka Ploče - Maestral 3:0, Komin: Gusar - ONK Metković 1:4, slobodni su bili Neretvanac i Neretva.

Nogometni centar Dubrovnik - Župa dubrovačka - Konavle, 1. kolo, Dubravka: Sokol - Slaven (prekid u 28. minuti pri rezultatu 0:1, oba kluba isključena iz natjecanja), Čilipi: Konavljanin - GOŠK Dubrovnik 1919. 1:2, Čibača: Župe dubrovačka - Croatia Gabrili 1:1 (penali 3:4), slobodan je bio Enkel.

Ždrijeb idućeg kruga je u četvrtak, 24. veljače, u 16 sati. Već se zna domaćin finala Nogometnog centra Lastovo – Korčula bit će BŠK Zmaj, a gost Jadran 1929. Smokvica. U finalu Nogometnog centra Pelješac Faraon će ugostiti Ponikve.

U Nogometnom centru Dolina Neretve među četiri najbolja su Neretvanac, Neretva, ONK Metković i Jadran Luka Ploče, ždrijeb odlučuje tko protiv koga, kao i u Nogometnom centru Dubrovnik – Župa dubrovačka – Konavle gdje su tri imena, a ne četiri. Razlog je incident na utakmici u Dubravci između Sokola i Slavena, te su obje momčadi isključene iz natjecanja. U 'bubnju' će se naći kuglice s imenima Croatije, Enkela i GOŠK Dubrovnik 1919., jedan od te trojice će bez igre u finale. Jedno je sigurno u Nogometnom centru Dolina Neretve kako će domaćin u polufinalu biti ONK Metković. 

Na kraju, kad se dobiju pobjednici sva četiri Nogometna centra, ždrijebom će se odraditi parovi polufinala Županijskog kupa, također se igra jedna utakmica, isto vrijedi i za samo finale.

Pobjednik Županijskog kupa će se, kao i proteklih sezona, plasirati u pretkolo Hrvatskog kupa. 

25. travanj 2024 06:15