StoryEditorOCM
NogometZLATKO DALIĆ ODLUČIO S KOJIH JEDANAEST KREĆE PROTIV MALTE

Pet godina poslije nesretnog događaja na Lapadu, Dubrovčanin više ne igra, a Splićanin ima debi u dresu ‘Vatrenih‘, Damir Hodžić: Odličan je vratar!

Piše Tonči Vlašić
11. studenog 2021. - 17:46
Damir Hodžić dva dana nakon loma noge u utakmici s drugom momčadi splitskog Hajduka - snimljen 31. listopada 2016. u dubrovačkoj bolniciTonči Vlašić

Bilo je to početkom nastavka, u trenucima kada je GOŠK Dubrovnik 1919. nakon dogovora u svlačionici krenuo nadoknaditi zaostatak protiv Hajduka II u derbiju 13. kola južne skupine Treće hrvatske nogometne lige u Lapadu. Splitski sastav je tog 29. listopada 2016. vodio s 2:0.

- Bio je to duel kakvih je 'milijun', a nakon kojih ne bude ništa – istaknuo je Damir Hodžić, dijete starog Grada, napadač GOŠK Dubrovnika 1919. Dodao kako je sam bio nekoliko puta u takvoj situaciji u 18 godina, koliko je do tad igrao nogomet, od onog svog prvog treninga, kojeg je napravio s 9 godina, i nikad mu se ništa nije dogodilo. Ovaj put, nažalost, ostao je ležati na travnjaku Lapada nakon sudara s vratarom Hajduka II, kapetanom Ivom Grbićem.

- Odmah sam znao kako je pukla noga. Vidio sam jer je visjela.

image
Zadnja utakmica Damira Hodžića (donji red, drugi s desna) u Trećoj ligi - startnih jedanaest GOŠK Dubrovnik 1919. protiv Hajduka II na Lapadu 29. listopada 2016. godine
Tonči Vlašić
image
Hajduk II na Lapadu protiv GOŠK Dubrovnik 1919. u 13. kolu Treće HNL - jug u sezoni 2016./17. (Ivo Grbić, vratar i kapetan splitskih 'Bilih')
Tonči Vlašić
image
Zapisnik utakmice odigrane 29. listopada 2016. godine, 13. kolo Treće HNL - jug: GOŠK Dubrovnik 1919. - Hajduk II 0:2
Dv

Grbić je nakon utakmice bio tužan zbog nemilog događaja. Poželio je sve najbolje Hodžiću.

- Ispričao mi se nakon sudara, ali, rekao sam mu već tada kako nije kriv, kako je to nesretan slučaj.

Grbić je javio i nakon utakmice. Nekako je došao do broja mobitela.

- Lijepo od njega. Ponavljam, nije on kriv. Nesretan slučaj – pričao je Hodžić dva dana poslije nesretnog sudaca s Grbićem u sobi Opće bolnice Dubrovnik. Danas, pet godina poslije tog nemilog događaja na lapadskom travnjaku Grbić bi trebao imati debi na vratima hrvatske reprezentacije.

Naime, posljednje informacije s Malte, gdje Hrvatska igra super važnu utakmicu protiv Malte u kvalifikacijama za SP, govore kako je izbornik Zlatko Dalić odlučio da na golu bude upravo Grbić, 25-godišnji Splićanin, koji je danas član francuskog prvoligaša Lillea, sudionika europske Lige prvaka.

Nakon igranja za drugu momčad Hajduka u kojoj je bio kapetan, Grbić nije dobio priliku u prvoj momčadi splitskih 'Bilih', te je 2018. otišao u zagrebačku Lokomotivu u čijem dresu bio baš dobar. Potvrda toga je prelazak u Atletico iz Madrida gdje pored sjajnog Jana Oblaka nije uspio dobiti priliku. Atletico ga je posudio Lilleu gdje sad brani odlično, te je zaslužio Dalićev poziv.

image
Ivo Grbić, vratar i kapetan Hajduka II, protiv GOŠK Dubrovnik 1919. na Lapadu 29. listopada 2016. godine
Tonči Vlašić

S Malte stiže vijest kako će debitant Ivo Grbić biti od prve minute, dakle, od 20.45 sati, na vratima 'Vatrenih', kako će u posljednjoj liniji utakmicu početi Josip Juranović, Duje Ćaleta-Car, Joško Gvardiol i Borna Sosa, na poziciji defanzivnih veznih Marcelo Brozović i Luka Modrić, ispred njih Lovro Majer na desnom krilu, Mario Pašalić u sredini, Ivan Perišić na lijevoj strani, a u vrhu napada Andrej Kramarić. Povratnik u reprezentaciju, Metkovac Bruno Petković, bit će na klupi.

Damir Hodžić? Vratio se dvije godine nakon loma noge na travnjak. Opet je tresao mreže. Ne u dresu GOŠK Dubrovnik 1919., već Croatije iz Gabrila, županijskog prvoligaša, za koju je igrao od jeseni 2018. do kraja jeseni 2019. godine. Zadnju utakmicu u karijeri, danas 33-godišnji Dubrovčanin, odigrao je za Croatiju protiv Žrnova na Svetom Martinu, te u pobjedi 7:0 postigao dva pogotka. 

- Nismo u kontaktu, zadnji put sam se Grbićem čuo nakon nesretne utakmice, kad je zvao, te pitao kako sam. Rekao sam mu i tad, nije on kriv. Bio je to nesretan slučaj. Pratim njegove nastupe. Vidim kako je baš dobar u Lilleu. Smatram kako je zaslužio izbornikov poziv. Grbić je baš odličan vratar. Što se tiče večeras utakmice s Maltom, očekujem pobjedu naših. Očekujem kako ćemo u nedjelju dobiti i Rusiju u Splitu. Imamo najveću kvalitetu u skupini, te bi trebali s dvije pobjede zaključiti nastup u kvalifikacijama, uzeti to prvo mjesto u skupini te tako izboriti izravan odlazak na Svjetsko prvenstvo - rekao je Hodžić.

image
Damir Hodžić protiv Hajduka II u utakmici odigranoj 29. listopada 2016. godine u kojoj je doživio lom noge
Tonči Vlašić
19. travanj 2024 17:04