StoryEditorOCM
NogometEUROPSKI KUPOVI |

OREBIĆANIN S MUROM OSIGURAO EUROPSKU JESEN Matko Obradović opet sačuvao svoju mrežu čistom, a to je ove sezone napravio u čak....

Piše Tonči Vlašić
12. kolovoza 2021. - 22:24

Nije bilo pogodaka u prvih 90 minuta, prije sedam dana u Murskoj Soboti, ali jest sad jedan u Vilniusu, glavnom gradu Litve, i to u mreži Žalgirisa, te je Mura, slovenski prvak, izborila finale kvalifikacija za Europa ligu. Već se zna, suparnik će mu biti austrijski Sturm. Prva utakmica se igra 19. kolovoza, a uzvrat sedam dana poslije u Grazu. 

Matko Obradović, 30-godišnji Orebićanin na vratima Mure, može se pohvaliti kako je u pet od šest europskih utakmica ove sezone sačuvao svoju mrežu čistom. Mura je europski put počela u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Preskočila je prvu prepreku. Bila je bolja prvo s 1:0 od Shkëndija iz Tetova, koji je bio domaćin na nacionalnom stadionu 'Toše Proeski' u Skoplju, a potom je makedonskog prvaka nadigrala s 5:0 kod kuće gdje je zatim u idućem krugu dočekala Ludogorets - 0:0 kod kuće, a poraz 3:1 u Bugarskoj uz napomenu kako je do 82. minute bilo 1:1. 

Ludogorets je nakon Mure izbacio Olympiacosa, te ako bude uspješniji od Malmoa, igrat će u skupini Lige prvaka, kao i zagrebački Dinamo, koji za to treba izbaciti moldavski Šerif. Tko ne uspije u finalu doigravanja za Ligu prvaka, ima osiguran nastup u skupini Europa lige, a gdje sad priželjkuje upast Mura, koja pak, ako ne uspije biti uspješnija od Sturma, igrat će u skupini Konferencijske lige. Na korak do toga je od naših klubova stigla za sad Rijeka, kojoj je suparnik grčki PAOK.

Uglavnom, Obradović je s Murom uspjehom u Litvi osigurao europsku jesen, samo je pitanje u kojem natjecanju će igrati skupinu. 

image
Matko Obradović, 30-godišnji Orebićanin, vratar Mure
02. svibanj 2024 16:10