StoryEditorOCM
NogometDRUGA ŽUPANIJSKA LIGA

Omladinac i Ponikve nisu igrali, pa se barjak zavijorio na Moćnom Lazu nakon slavlja u Trpnju, Lokvice neosvojiva tvrđava!

Piše Tonči Vlašić
6. studenog 2023. - 12:08

7. KOLO

Nedjelja, 5. studenog, Trpanj: Faraon – Hajduk 1932. 1:5, Ston: SOŠK 1919 – Rat 0:3, Popovići: Enkel – Grk 1:0, Putnikovići: Putniković – NA Libertas 2:1, Lastovo: Omladinac - Ponikve (odgođeno)

Promjena na vrhu Druge županijske lige, međutim, prste u tome ima loše vrijeme. Ponikve, jedina neporažena momčad lige, koja je uoči 7. kola gledala sve s vrha, nije igrala, nije mogla na Lastovo, a to je iskoristio Hajduk 1932., koji je novom, petom pobjedom stigao do 15 bodova. Ima bod više od Ponikava, a pet više od četvrtog Omladinca, koji ima dvije utakmice manje. I Lastovci, ako bi bili uspješni u zaostalim utakmicama, mogu na vrh.

Omladinac nije kod kuće odigrao ni prethodnu utakmice u kojoj je gost trebao biti Grk.

Hajduk 1932. je do pete pobjede stigao s pet pogodaka u mreži Faraona. Bio je s 5:1 bolji usred Trpnja. Antonio Bačić je pogađao mrežu domaćina u 9. i 13. minuti, zatim je Faraon prepolovio zaostatak (Vinko Milinović u 30. minuti), a u nastavku 3:0 za goste – autogol Ante Garvan u 47., zatim Domagoj Žuvela u 58., te Goran Rubeša u 60. minuti.

Pobjedu u gostima ostvario je Rat, koji je s 3:0 bio bolji od SOŠK 1919. u Stonu (Josip Mustapić u 7. i 69., te Antonio Lipotić u 51. minuti strijelci za sastav iz Kune, kojem je to četvrta ovosezonska pobjeda, a treća ukupno i za redom u gostima). SOŠK 1919., koji ima utakmicu manje, i dalje je bez boda.

U preostale dvije odigrane utakmice uspješni su bili domaćini. Putniković je na svom Badnjaru bio bolji 2:1 od Nogometne akademije Libertas, koja je na svom trećem gostovanju nakon dva neodlučena rezultata upisala poraz. Putniković je pak kod kuće ostvario dvije pobjede i jedan poraz. Nogometna akademija Libertas je povela u Putnikovićima pogotkom Ivana Pleštine u 11. minuti, a domaćin je preokrenuo. Strijelci su bili Nikola Jeić u 27. i Romano Levanat u 67. minuti.

U Popovićima jedan pogodak je odlučio ogled između Enkela i Grka. Radost domaćinu na Lokvicama donio je Rosario Duraccio, koji je u igru ušao u 80. minuti, a pogodio tri minute prije kraja utakmice. Treća pobjeda Enkela. Kod kuće je bez greške. Prethodno je s 1:0 dobio Omladinac, a potom SOŠK 1919. s 4:1.

TOP(NIK)

Goran Rubeša, igrač Hajduka 1932., prvi je ove sezone došao do dvoznamenkastog učinka u napadu – 10 pogodaka. Drugi strijelac lige s 8 pogodaka je David Katić iz Omladinca, koji ima dvije utakmice manje. Treći topnik lige je Ivan Pleština iz Nogometne akademije Libertas sa 7 pogodaka…

8. KOLO

Nedjelja, 12. studenog, Vela Luka: Hajduk 1932. – Rat, Potomje: Grk – SOŠK 1919., Kupari: NA Libertas – Enkel, Ston: Ponikve – Putniković, Trpanj: Faraon – Omladinac.

04. svibanj 2024 00:38