StoryEditorOCM
NogometHALO, TURSKA!

Nakon prvog boda u novoj sezoni, trk na košarku, Tomislav Glumac: ‘Promijenili smo i predsjednika!‘

Piše Tonči Vlašić
20. kolovoza 2023. - 11:30
Tomislav Glumac i Andrija Vuković... u dvorani Sinan Erdem u Istanbulu za vrijeme Eurobasketa 2017. godineTonči Vlašić/

Na startu nove sezone poraz kod Genclerbirligija 1:2, sad kod kuće bez pogodaka u 2. kolu protiv Goztepea. Tomislav Glumac je i dalje u Turskoj, i dalje u domu Umraniyespora, koji je na azijskoj strani Istanbula, i dalje mu je traka oko ruke, ali nije i dalje u najvećem rangu, već nakon sezone u Superligi, prvoj u povijesti kluba, opet je u drugom razredu.

Nakon katastrofalnog potresa početkom godine, koji je pogodio najviše jugozapadni dio Turske, bilo je pitanje hoće li se prvenstvo nastaviti, a kad je nastavljeno, nije se sve do njegovog završetka znalo hoće li tko ispasti ili ne. Dva su kluba, koji su iz mjesta koje je najviše pogodila prirodna katastrofa, odustali od natjecanja. Njihov status je bio zamrznut. Na kraju je Savez odlučio, najslabiji, ne računajući ta dva kluba, ispadaju. Umraniyespor je bio u tom društvu…

Uspoređujući sastav iz prva dva kola nove sezone, 32-godišnji stoper iz Mokošice je standardan, novih imena kao u priči.

- Promijenili smo cijelu ekipu. Od one koja je igrala Superligu ostala su samo četiri igrača – javio se Glumac nakon prvog boda u novoj sezoni.

Čak je Umraniyespor, eto i to se dogodilo,  promijenio predsjednika, a kako stvari stoje, takve su najave, novi predsjednik bi želio više/bolje od starog, te bi moglo biti i ovaj idući tjedan prometno. Više po pitanju dolazaka.

- Novi predsjednik želi dovesti 3,4 nova igrača. Ako pogode s pojačanjima, možda bi se mogli boriti za vrh – istaknuo je Glumac, koji je u Turskoj od prvih dana 2015. godine. Prvo Balikesirspor, pa onda od siječnaj 2020. Umraniyespor.

Na kraju će o drugih 90 prvenstvenih minuta ove sezone, tih 0:0 kod kuće protiv Goztepea.

- Puhao je jak vjetar. Prvo poluvrijeme oni bolji, drugo mi – kratko će o prvom osvojenom bodu.

U iduča dva kola Glumac i ekipa su gosti. Prvo Sakaryaspora, a zatim Bodrumspora.

image

Tomislav Glumac, 32-godišnji nogometaš iz Mokošice, član turskog Umraniyespora

SUIGRAČI U ČETIRI KLUBA

Antonio Mršić je 36-godišnji vezni igrač, suigrač Tomislava Glumca. U čak četiri kluba su dijelili dobro i zlo. Prvo su bili skupa u Zadru, pa u RNK Split, zatim u Balikesirsporu, a sad su skupa i u Umraniyesporu.

Antonio je sin Stanka Mršića, poznatog nogometnog trenera. 

Hrvatski košarkaši večeras u Istanbulu igraju protiv Turske finale Olimpijskog pretkvalifikacijskog turnira. Kad je 2017. godine Istanbul bio domaćin završnice Eurobasketa, Glumac je došao pogledati naše. Hoće li i ovaj put? 

- Baš se dogovaram s Antoniom da odemo pogledati - rekao je Glumac.  

03. svibanj 2024 16:22