StoryEditorOCM
NogometHALO, ISTANBUL |

MOKOŠAN I EKIPA SREDILI LIDERA Tomislav Glumac pogodio za 1:0: ‘Kako ću ja drugačije postići pogodak nego udarcem glavom!‘

Piše Tonči Vlašić
7. ožujka 2021. - 15:25
Tomislav Glumac je stup obrane, ali zna otići u napad nakon prekida, te pogađati. Uspio je to u dresu Zadra, Splita (na slici), Balikesirspora i sad Urmaniyespora - do danas je postigao ukupno 16 pogodaka foto: Tom Dubravec/CROPIX

Tomislav Glumac je sa svojim Umraniyesporom ugodno iznenadio. S 3:1 je na svom terenu svladao u 25. kolu lidera Druge lige, Giresunspor, sastav koji se ove sezone može pohvaliti s dvanaest pobjeda u nizu, a niz bez poraza je još i duži.

I da stvar bude još ljepša iz kuta 30-godišnjeg nogometaša iz Mokošice, koji je stup obrane Umraniyespora, i oko čije je ruke kapetanska traka, baš on je prvi zatresao mrežu vodećeg sastava lige. Dogodilo se to u 29. minuti.

- Bio sam najviši u skoku, te sam pogodio udarcem glavom, a kako ću ja drugačije postići pogodak nego tako – istaknuo je Glumac, kojem je ovo drugi pogodak ove sezone. Prvog je postigao u 3:1 gostujućem uspjehu kod Bursaspora u 12. kolu, početkom prosinca.

U samoj završnici prvog poluvremena utakmice Umraniyespor – Giresunspor prvo se radovao domaćin, poveo je s 2:0, a zatim gost, koji je prepolovio zaostatak. U 69. minuti Umraniyespor je pogodio još jednom, potvrdio pobjedu i nova tri boda.

Umraniyespor je na 34 boda, s obzirom da još nije odigrano kompletno kolo, njegov zaostatak je najmanje osam bodova za šestim mjestom, posljednjim koje vodi u razigravanje za plasman u najveći rang, Super ligu, a u kojem će igrati plasirani od trećeg do šestog mjesta (prva dva će izravno u najveći rang, te još pobjednik razigravanja). Ima se igrat devet kola. U igri je još 27 bodova.

Glumac i ekipa će iduće kolo kod Tuzlaspora, izravnog konkurenta za mjesto u razigravanju, koji u ovom trenutku drži šesto mjesto. Ukoliko bi se uspjeli vratiti sa sva tri boda...

20. travanj 2024 11:24