StoryEditorOCM
NogometDUBROVAČKI VJESNIK NA FINALU LIGE PRVAKA U ISTANBULU

Marcelo Brozović kapetan Intera, Edin Džeko u vrhu napada, a prijatelji iz Dubrovnika na tribinama, evo prognoze Stijepa Ivančića i Miha Obradovića

Piše Tonči Vlašić
10. lipnja 2023. - 20:10
Stijepo Ivančić i Miho Obradović na skalinima Olimpijskog stadiona Ataturk u Istanbulu uoči finala Lige prvaka Manchester City - InterTonči Vlašić

Marcelo Brozović će s kapetanskom trakom oko ruke izvesti milanski Inter na travnjak Olimpijskog stadiona Ataturk u Istanbulu, te povesti momčad u finalu Lige prvaka protiv Manchester Cityja. Finale počinje u 21 sat po hrvatskom vremenu. 

Talijanske kolege su imale dobre informacije. Još jučer su tvrdili kako će u veznom redu napade engleskog prvaka razbijati hrvatski reprezentativac Brozović, a u napadu krenuti od prve minute BH reprezentativac Edin Džeko. Nekoliko sati prije početka stigla je potvrda. Startnih jedanaest Intera su: Onana - Darmian, Acerbi, Bastoni - Dumfries, Barella, Brozović, Calhanoglu, Dimarco - Džeko, Martinez, a oglasio se i Manchester City. Kreću: Ederson - Akanji, Dias, Ake - Stones, Rodri - Silva, De Bruyne, Gundogan, Grealish - Haaland.

Stijepo Ivančić je potegnuo s Vojnovića do Istanbula. Miho Obradović također. Razlog je Džeko. BH reprezentativac. Znaju se godinama. Priželjkuju obojica kako će slaviti na kraju skupa Džeko i Brozović, kako će njihov prijatelj doći napokon do najvećeg uspjeha, a Broz nastaviti niz uspjeha hrvatskih nogometaša u finalima Lige prvaka, koji je počeo 2013. godine.

- Bit će 1:1 na kraju 90 minuta, bez pogodaka u produžetcima, te Inter bolji na penale – kaže Stijepo kad je već dobio zadatak prognozirati. Naravno, i Miho očekuje slavlje Intera. I on misli kako neće sve bit odlučeno u 90 minuta igre.

- Neće biti pogodaka u 90 minuta, a onda će Inter pogoditi u produžetku – kaže Obradović, koji je stigao u dresu Džeka.

Iza jednog gola je sve u bojama Intera, iza drugog u bojama Manchester Cityja. Inter četvrti put prvak ili prvi put Manchester City, koji je na kladionicama veliki favorit.

16. lipanj 2024 03:24