StoryEditorOCM
NogometTURSKA

Kapetan je pogodio, zatim izborio penal, prosinac je za sad mjesec za pet za Tomislava Glumca i njegov Umraniyespor

Piše Tonči Vlašić
9. prosinca 2023. - 23:59

Tomislav Glumac se upisao u strijelce, njegov Umraniyespor je ostvario novu pobjedu, treću u nizu, dobio je sve tri u prosincu. Između dvije prvenstvene izborio je prolaz dalje u Kupu, plasirao se u šesnaestinu finala u kojem će igrati kod Galatasaraya. Odlučuje jedna utakmica, koja se igra početkom iduće godine, već 10. siječnja. U prvenstvu se pak s dvije pobjede primaknuo sredini tablice drugog razreda. Prvog dana prosinca dobio je u gostima Kocaelispor 3:0, a sad na svom terenu Keciorengucu s 2:0 u utakmici u kojoj je Glumac bio strijelac prvog pogotka u 42. minuti. Odbjanac je udarcem nogom, s pet metara, pospremio u mrežu, a u 70. minuti bio je najviši u skoku nakon ubačaja iz kuta, a igrač, koji ga je čuvao, igrao je rukom. Sudac je odmah pokazao na kazneni udarac, koji je realizirao Cosqun Diniyev.

Bio je to prvi prvenstveni pogodak ove sezone iskusnog stopera iz Mokošice, kapetana Umraniyespora, a ukupno drugi. Jedan je postigao u kupu. Ukupno dvadeset i prvi prvenstveni u karijeri u kojoj je postigao dvadeset i tri pogotka računajući sve službene utakmice.

Umraniyesporu je ovo peta prvenstvena pobjeda ove sezone, svih pet je ostvario u zadnjih osam kola nakon što je u prvih sedam imao samo dva boda na svom kontu. Sad ima 18 bodova jer je u zadnjih osam utakmica osim pet pobjeda upisao i jedan neodlučan rezultat.

Do kraja godine Glumac i ekipa imaju još dvije prvenstvene utakmice. Prvo su gosti Erzurumspora (16. prosinca), a na kraju domaćini Giresunsporu (23. prosinca).  

03. svibanj 2024 07:10