StoryEditorOCM
NogometNOGOMETNI TURNIR NA MALE BARE ‘DUBROVNIK KUP‘ U GRUŽU

Jest, ovo je najveći uspjeh ove momčadi, koja se okupila prije dvije godine...

Piše Tonči Vlašić
26. kolovoza 2024. - 22:08

UTAKMICA ZA TREĆE MJESTO

Gravosa United – Long time 0:4 (0:2)

SUCI Marije Kokanović i Roberto Urban

Strijelci: 0:1 Zlatan Kacić, 0:2 Stijepo Delija, 0:3 Marijan Radović, 0:4 Marijan  Radović

GRAVOSA UNITED: Vlaho Prebisalić, Matej Vezilić, Periša Čagalj, Pero Koprivec, Ivano Đaković, Arijan Đuderija, Niko Đerek.

LONG TIME: Stijepo Delija, Tomislav Devčić, Marijan Radović, Isan Kacić, Zlatan Kacić, Lukša Pušić, Hasan Kacić.

Long time je osvojio broncu na jedanaestom izdanju Nogometnog turnira na male bare ‘Dubrovnik kup‘, Gravosa United je ostala bez pogotka u završnici turnira, te je četvrta. Poražena je u polufinalu 0:5 od Caffe bara Puls, a sad 0:4 od Hasana Kacića i ekipe, koja je u polufinalu povela 2:0 protiv branitelja naslova, Petrovo selo, ali nije uspjela iznenaditi/izdržati. Poražena je s 2:5. Ali, sad, niti 24 sata poslije tog poraza u lovu na finale, pobjeda, čista, zaslužena, za baš lijep oproštaj od turnira. 

Je li ovo najveći uspjeh ekipe Long time, tj. je li prije igrala u ovom sastavu i pod ovim imenom?

- Jest. Ovo ljeto ispala je u Čokolinu u osmini finala, a na Mihajlu u šesnaestini finala. Ja sam im se pridružio samo na Dubrovnik kupu - reći će Hasan Kacić, danas 48-godišnjak čija je nogometna karijera bogata. Ponikao je na Lapadu, potom Slaven Belupo, pa pet godina u Belgiji gdje je igrao za Lierse, povratak u HNL, pet sezona u Istri 1961., te povratak u Dubrovnik. Pamtimo kako je u dresu GOŠK-a igrao četvrtfinale Kupa Hrvatske protiv Lokomotive, 0:1 na Lapadu kad je pogodio Andrej Kramarić, a u Maksimiru bez pogodaka. U završnici uzvratne utakmice GOŠK krenuo u napad, nizao prilike...

Ukupno je 66 ekipa krenulo u lov na naslov pobjednika Dubrovnik kupa. Treći Long time, četvrta Gravosa United.  

U šesnaestini finala Long time je dobio Montovjernu na penale, u osmini finala Vatrene kosture s 4:3, a u četvrtfinalu Westfalen s 2:1. U skupini je bio prvi s pobjedom i dva neodlučena rezultata. Ukupno osam utakmica, ne računajuči penale, četiri pobjede, tri remija i jedan poraz.

Long time i Gravosa United su bili suparnici i u skupini – 3:0 za Long time. Tad su pogađali, redom, Isan Kacić, Lukša Pušić i Marijan Radović.

19. rujan 2024 18:24