StoryEditorOCM
NogometNOGOMETNI TURNIR NA MALE BARE ‘DUBROVNIK KUP‘ U GRUŽU

Dva puta na turniru, oba puta najbolji, druga su ekipa koja je uspjela obraniti naslov!

Piše Tonči Vlašić
26. kolovoza 2024. - 22:44

VELIKO FINALE

Petrovo selo - Caffe bar Puls 4:3 (2:2)

SUCI Marije Kokanović i Roberto Urban

Strijelci: 1:0 Mišel Soče, 2:0 Goran Zeko, 2:1 Mato Šimunović, 2:2 Mateo Krmek, 3:2 Toni Žile (penal), 4:2 Goran Zeko, 4:3 Duje Rezo.

PETROVO SELO: Niko Drobac, Ante Sršen, Ivan Galov, Marko Mioč, Ivana Arar, Anto Galić, Mišel Soče, Mario Šutalo, Goran Zeko, Frane Jurković, Zvonimir Medić, Toni Žile. Voditelj: Mate Boras.

CAFFE BAR PULS: Mato Šimunović, Zoran Primić, Duje Rezo, Romeno Levanat, Hrvoje Šimunović, Marko Dadić, Antonio Levanat, Luka Curić, Mateo Krmek, Luka Palameta.  

Debi su imali prošle godine, u skupini nisu prošli bez ogrebotina, upisali su i poraz, ali u završnici su bili bez greške. Sad su dobili sve utakmice do finala, dobili su opet i finale. Osam utakmica ovo ljeto – osam pobjeda. Petrovo selo je druga momčad u povijesti Nogometnog turnira na male bare ‘Dubrovnik kup’, a ovo je jedanaesto izdanje turnira na igralištu Osnovne škole OIvana Gundulića u Gružu, koja je obranila naslov. Prva kojoj je to uspjelo bila je Konoba Maestral Ston, osvojila je turnir 2015., a potom i 2016. godine.

Dva naslova pobjednika imaju još Brkati slonovi (2012. i 2014.), a jedan ukupno pet sastava. Jedan od tih pet je Caffe bar Puls, koji je poražen ove godine u finalu s 3:4.

- Igrali smo finale prvog izdanja turnira 2011. godine kad smo izgubili od Obuljen travela, te  2017. kad smo osvojili naslov pobjedom protiv Caffe bara Belfast. Ovo nam je treće finale – prisjetio se uoči ovogodišnjeg finala Mato Šimunović, koji je te 2017. bio i najbolji igrač turnira.

Caffe bar Puls je u finalu s dva pogotka za redom izjednačio u prvom poluvremenu na 2:2, ali to isto nije uspio ostvariti i u nastavku utakmice nakon nova dva pogotka branitelja naslova. Do finala je stigao bez poraza, sedam puta bolji nakon 40 minuta igre, jednom na penale, i to u četvrtfinalu protiv Šipčina, do finala pogodak razlika 37:4. 

Ivan Arar iz momčadi Petrovo selo je najbolji igrač, a ujedno je najbolji strijelac s 9 pogodaka, dok je ekipa Gravosa United dobila trofej Fair play. Pogodak razlika ekipe Petrovo selo 30:10. 

Opet nije bilo mjesta na tribinama, i nije bilo tako samo tijekom finalnog dana turnira, koji je okupio 66 ekipa. 

Nagradni fond turnira bio je 4500 eura. Petrovo selo je dobilo 2700 eura, Caffe bar Puls 1200 eura, treći Long time je nagrađen s 500 eura, a četvrta Gravosa United sa 100 eura.

USKORO SLIKOVNICA FINALNE VEČERI 

17. rujan 2024 23:32