StoryEditorOCM
NogometSMOKVICA

Jadran ima novu upravu, ovo su ukratko njegove brojke u sezoni 2023./24. u Prvoj županijskoj ligi

Piše Tonči Vlašić
3. srpnja 2024. - 15:55

Osam pobjeda, tri remija i jedanaest poraza, na kontu 27 bodova, te deveto mjesto na kraju sezone 2023./24. za Jadran iz Smokvice. Pamtit će se kako je dobio prvaka, Župu dubrovačku na svojoj Blatini u 6. kolu pogotkom Mate Bilića, kako je uspio na svom terenu biti bolji u prvom dijelu i od Croatije (2:1), zatim Slavena (1:0), te Sokola. Jedino su mu ‘utekli’ od sastava iz gornjeg doma, doprvak Konavljanin, te ONK Metković.

U zadnjem kolu su mogli pobjedom protiv BŠK Zmaj ostvariti još bolji plasman, ali je sastav iz Blata uspio izboriti bod, te ostati na sedmom mjestu s dva boda više.

Luka Cetinić sa 7 pogodaka prvi strijelac Jadrana, Mladen Salečić drugi sa 6, Nedjeljko Kešina treći s 5.

Jadran je na svojoj Blatini osvojio 23 od 33 moguća boda (sedam pobjeda, dva remija i dva poraza), a s gostovanja donio četiri boda (pobjeda, remi i devet poraza). Sedmi je najuspješniji domaćin lige (Sokol najuspješniji s 29 bodova), a deseti gost (najuspješniji Konavljanin i Župa dubrovačka po 17 bodova).

I to je ukratko sezona kluba, koji je u grbu kluba imao upisanu godinu 1929., ali ‘iskopali’ su kako je stariji, te osnovan prije 99 godina. Svoju priču je počeo 1925. godine kao nogometna sekcija sokolskog društva. Rad je obnovio nakon Drugog svjetskog rata...

Tko će povesti klub u nove pobjede nakon odlaska Kuzme Tomašića doznalo se nakon redovne skupštine kluba. Tudor Didović je novi prvi čovjek kluba.

- Prvo sam bio igrač, kasnije kapetan momčadi. Zatim u upravi kluba, jedan mandat tajnik, pa tri puta izabran za dopredsjednika – to je ukratko životopis Tudora Didovića u Nogometnom klubu Jadran. Na skupštini je za dopredsjednika izabran Dario Pecotić, a u novom Izvršnom odboru će uz predsjednika i dopredsjednika biti Mladen Salečić, Hrvoje Radovanović, Zdravko Salečić, Igor Radovanović, Ivan Stipišić, Ivan Tomašić Morgen, Tino Tomašić, Domagoj Šain i Ljubo Kunjašić.

U Nadzornom odboru će biti Antonio Pecotić, Paval Pecotić i Dalibor Pecotić, Stegovni sud čine Srećko Pešelj, Grgur Pecotić i Frano Baničević, a u Odbor za hitnost su Tudor Didović, Dario Pecotić, Igor Radovanović, Hrvoje Radovanović i Zdravko Salečić. Tajnik je Neven Baničević, a za likvidatora je izabran Ante Tomašić Barbaca.

06. rujan 2024 15:31