StoryEditorOCM
NogometDUBROVAČKI VJESNIK U DOHI

Treći put nismo uspjeli postići pogodak u prvoj utakmici na SP-u, ali smo uspjeli što nam je pošlo za rukom do jučer samo u Rusiji 2018. godine

Piše Tonči Vlašić
23. studenog 2022. - 11:20

Livaković - Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa - Modrić, Brozović, Kovačić - Vlašić, Kramarić, Perišić, u tom smo sastavu krenuli u obranu srebra iz Rusije, s nadom kako ćemo sedam dana prije Božića biti vlasnici tri medalje sa Svjetskog prvenstva, te kako ćemo imati medalje sva tri sjaja.

Prva je bila bronca 1998. u Francuskoj. 

HRVATSKA - MAROKO 0:0

Prvo poluvrijeme, ako je Maroko i ostavio bolji dojam veći dio, završnica je razlog zašto Hrvatska može biti više nezadovoljna što nema prednost (Nikola Vlašić, kakva obrana Bounoua, vratara Maroka, zatim udarac s 17, 18 metara Luke Modrića...).

Pamtit ćemo i onaj pokušaj u 17. minuti Ivana Perišića s više od 35 metara kad je vidio kako je ‘jedinica‘ Maroka malo previše otišla sa svojih vrata... Bilo je baš blizu.

Prva izmjena. Hrvatska drugo poluvrijeme počinje bez Vlašića, ušao je Mario Pašalić. 

Maroko je prvi zaprijetio, a mi ćemo pamtiti gužva iz 52. minute pred golom Maroka. U skoku Gvardiol, pa je pokušao do lopte doći Pašalić, i na kraju je Lovren pokušao poslati loptu u mrežu. Nažalost, niti jedan pokušaj nije za nas bio uspješan.

Srećom, ni Maroko nije uspio u 62. minuti, a niti Hakimi u 64. minuti iz slobodnog udarca, točnije, Livaković je bio na mjestu, odbio ‘bombu‘, te zaslužio pljesak. 

Ušao je u 71. minuti Marko Livaja, izašao Andrej Kramarić. Hrvatska pritišće, Maroko je uspio otkloniti obje opasnosti po svoj gol, oba puta smo nakon toga imali udarac iz kuta... U 79. minuti Lovro Majer je ušao umjesto Matea Kovačića. U 90. minuti Mislav Oršić je zamijenio Ivana Perišića. Sudac je potom pokazao kako će se igrati još šest minuta, ali rezultat se nije mijenjao.

Prvi put smo prvenstvo otvorili bodom i utakmicom bez pogodaka (1998. 3:1 protiv Jamajke, 2002. 0:1 protiv Meksika, 2006. 0:1 protiv Brazila, 2014. 1:3 protiv Brazila i 2018. 2:0 protiv Nigerije), drugi put ukupno i u nizu nismo primili pogodak u prvoj utakmici...

FIFA je Luku Modrića izabrala za igrača utakmice.

Još imamo dvije utakmice u skupini. Prva je u nedjelju, 27. studenog, protiv Kanade, a u srijedu, 1. prosinca, suparnik nam je Belgija.

image

Startnih jedanaest Hrvatske protiv Maroka

Tom Dubravec/Cropix
image

Amallah (Maroko) i Marcelo Brozović (Hrvatska)

Tom Dubravec/Cropix
image

Nikola Vlašić

Tom Dubravec/Cropix
image

Luka Modrić

Tom Dubravec/Cropix
image

Dejan Lovren

Tom Dubravec/Cropix
image

Zlatko Dalić

Tom Dubravec/Cropix
image

Josip Juranović

Tom Dubravec/Cropix
image

Marcelo Brozović

Tom Dubravec/Cropix
26. travanj 2024 03:30