StoryEditorOCM
NogometEUROPSKA LIGA PRVAKA

Dubrovčanin Mario Bonić, legendarni zagrebački ‘Plavi’: ‘Mnogi su me nazvali. Svi su iznenađeni, ali nitko nema primjedbu na pobjedu Dinama protiv Chelsea!‘

Piše Tonči Vlašić
7. rujna 2022. - 10:57

Dobro jutro, baš je dobro – ‘zapjevao’ je iz Grčke Mario Bonić jutro nakon pobjede Dinama nad Chelseom 1:0 u Maksimiru na startu Lige prvaka. Danas 70-godišnji Dubrovčanin je 70-ih igrao za zagrebačke ‘Plave’, koji sad ruše i europske velikane.

L’quipe danas piše: vratile su se europske večeri, a s njima već velika iznenađenja. Chelsea, europski prvak iz 2021., pao je na Dinamovom travnjaku s 1:0. Ako statistika pokazuje jasnu dominaciju izabranika Thomasa Tuchela, Hrvati nisu ukrali pobjedu.

- Nisu, zaslužili su je. Ovo je velika pobjeda Dinama. Već sam u najavi utakmice rekao, utakmice ovakvog ranga i s ovakvim protivnicima, ako se odigraju muški, pošteno, ne možeš tad ništa zamjeriti igračima. Kad se uz sve to još i dobije utakmica, e to je tad velika, velika stvar. Dinamo je dobio sinoć svjetsku ekipu. Ovo je nezapamćen uspjeh. Bravo stručnom stožeru na pripremi utakmice, bravo za igrače koji se nisu prepali. Favorit ne pobjeđuje uvijek, i zato je nogomet lijep sport, zato ga svi volimo.

image

Dinamo - Chelsea 1:0 (Kalidou Koulibaly, Bruno Petković i Jorginho)

Damir Krajac/Cropix
image

Mislav Oršić slavi pogodak protiv Chelsea

Damir Sencar/Afp

Svi pišu: Senzacija! Iznenađenje! Tuchel pao u Zagrebu.

- Pazite, Dinamo ima imidž u Europi. Sad ga je potvrdio. Mnogi grčki prijatelji su me nazvali nakon utakmice, pa i jutros, i ne samo grčki. Svi su iznenađeni, ali nitko nema primjedbu na pobjedu Dinama. Nitko ne kaže kako je Dinamo imao sreće, već kako je odigrao pravu utakmicu i zasluženo dobio – naglasio je Bonić, 70-godišnji Dubrovčanin, koji gušta jer je Dinamo na čelu skupine ‘E’ s 3 boda. Salzburg i Milan, koji su odigrali u Austriji bez pobjednika 1:1, imaju po bod, a na začelju je Chelsea bez boda.

Iduće srijede, 14. rujna, Dinamo je gost na San Siru.

05. svibanj 2024 07:36