StoryEditorOCM
NogometOGLASIO SE LEGENDARNI DUBROVČANIN

‘Nakon ovakve utakmice dojma sam kako Dinamo može osvojiti domaće prvenstvo, a što mu mora biti prioritet!‘

Piše Tonči Vlašić
22. veljače 2024. - 22:07

Dinamo je eliminirao Betis, i eto ga u osmini finala Konferencijske lige. Nakon iznenađenja u prvoj utakmici, 1:0 pobjede u Španjolskoj, 1:1 u Maksimiru. Betis je u uzvratnoj utakmici izjednačio ukupni rezultat pogotkom Bakambua u završnici prvog poluvremena, Dinamo je pola sata prije kraja preko Kaneka uspio doći do pogotka koji mu je donio prolaz dalje.

- Izuzetno sam ugodno iznenađen kako je Dinamo kvalitetno odigrao utakmicu na rezultat. Odavno Dinamo nije kao momčad bio ovako dobar – istaknuo je 71-godišnji Mario Bonić, Dubrovčanin, ponikao na Lapadu, od 1973. do 1980. odigrao je za Dinamo 205 službenih utakmica i pritom postigao 46 pogodaka. Osvojio je sa zagrebačkim ‘Plavima‘ Kup Jugoslavije 1980. godine. Cijeli život je u nogometu. Desetljećima već radi u Grčkoj, prvo kao igrač, zatim trener, menadžer, skaut...

image

Mario Bonić, rođen 4. kolovoza 1952. godine, ponikao je na Lapadu, 1973. otišao je u Dinamo za koji je igrao do 1980. godine

- Dinamo je u ove dvije utakmice protiv Betisa dokazao koliko može nakon dosta neugodnosti, koje je doživio. I nakon ovakve utakmice dojma sam kako može osvojiti domaće prvenstvo, a što mu mora biti prioritet. Betis je šesta ekipa La Lige, Betis je za cilj imao uspjeh u Europi, a Dinamo ga je dobio u Španjolskoj, a i danas je u Maksimiru bio kvalitetniji. Betis je danas imao posjed, ali je bio bezopasan. Dinamo je bio konkretniji i bolji. Čestitke stručnom stožeru i igračima Dinama na uspjehu. Hvala Dinamu jer je njegov novi uspjeh u Europi donio nove bodove za hrvatski nogomet – kazao je Bonić.

Niti dan nakon prolaska Dinamo će znati suparnika u osmini finala, a to će biti ili Lille, ili Maccabi Tel Aviv, ili Aston Villa, ili PAOK, ili Fenerbahče, ili Fiorentina, ili Viktoria Plzen ili Club Brugge.

- Sve su to sastavi koji imaju kvalitetu, a protiv bilo koga od njih Dinamo s igrom kakvu je prikazao protiv Betisa imat će priliku napraviti novi korak naprijed. Ponavljam, Dinamu osvajanje domaćeg prvenstva mora biti prioritet – naglasio je Bonić, koji je u dresu Dinama odigrao deset utakmica u europskim kupovima i postigao dva pogotka.

image

Mario Bonić je odigrao u karijeri 205 službenih utakmica za zagrebačke Plave i postigao 46 pogodaka

29. travanj 2024 10:35