StoryEditorOCM
NogometPRVA ŽUPANIJSKA LIGA

Božo Medić bacio Slavena u očaj, ONK Metković dobio derbi, zapjevao na Gnjilama jer sad ima sedam bodova više!

Piše Tonči Vlašić
20. ožujka 2022. - 17:29
Božo Medić, vratar ONK Metković u zagrljaju Josipa Plečaša, slavi ONK Metković 2:0 pobjedu na Gnjilama protiv prvog pratitelja SlavenaTonči Vlašić

14. KOLO

Nedjelja, 20. ožujka, Smokvica: Jadran 1929. – Croatia (nije se igralo, suci nisu došli), Gruda: Slaven – ONK Metković 0:2, Krvavac; Maestral – Župa dubrovačka 4:1, Potomje: Orebić – BŠK Zmaj 2:1, Komin; Gusar – Žrnovo 1:1, Dubravka: Sokol – Konavljanin 1:4.

POREDAK

1. ONK Metković 35 bodova (33:7), 2. Slaven 28 bodova (25:10), 3. Konavljanin 25 bodova (30:20), 4. Gusar (kažnjen oduzimanjem dva boda) 25 bodova (25:17), 5. Orebić 21 bod (21:21), 6. Croatia (utakmica manje) 20 bodova (24:15), 7. Sokol 18 bodova (23:26), 8. Župa dubrovačka 18 bodova (19:25), 9. Žrnovo 15 bodova (18:28), 10. Jadran Smokvica (utakmica manje) 13 bodova (16:24), 11. Maestral 9 bodova (17:48), 12. BŠK Zmaj 7 bodova (20:30), 

Božo Medić je Metkovac, dijete Neretve. Bio je zadnji vezni, stoper, otišao je potom u Zagreb, bio kapetan kadeta Zagreba. Nažalost, ozlijedio se, liječnici su mu zabranili trčati, ali nije mogao bez nogometa, te je stao među vratnice.

Danas je junak ONK Metković. Što je sve obranio protiv Slavena! Bacio je u očaj domaćina u derbiju 14. kola Prve županijske nogometne lige. Slaven je priželjkivao slavlje, te dolazak na samo bod od ONK Metković. Završilo je 0:2. ONK Metković sad ima sedam bodova više, te bolji međusobni skor.

Koje je poluvrijeme derbija bilo zanimljivije? Prvo poluvrijeme: ONK Metković je zatresao okvir gola u 7. minuti (Stipan Marević). Slaven je u prvih pola sata imao dvije velike prilike, Ivo Mostahinić i Paulo Opušić, a oba puta je Medić bio sjajan. Potom dva sjajna poteza, dodavanja, prvo Duje Medaka, a zatim Vinka Batinovića. ONK Metković je oba puta izigrao domaćina, u minutu otišao do 2:0. Marko Manenica je prvi pogodio, a Stipan Marević minutu poslije.

image

Slaven ne slavi, slavi ONK Metković

Tonči Vlašić
image

Slaven - ONK Metković 0:2

Tonči Vlašić

Imao je gost tad i novu priliku za pogodak, ali i Slaven, i to ne jednu (Pero Macan iz daljine, Ivan Pulić iz slobodnog udarca, pa nakon kornera u gužvi Gojko Korać, u prva dva navrata se opet istaknuo Medić, potom je obrana ONK Metkovića blokirala udarac).

Nastavak? Krenuo je Slaven na sve ili ništa. Imao sve prilike ovog svijeta, ali ništa jer je opet obrana ONK Metković na čelu s Medićem bila na mjestu. ONK Metković nije u drugom poluvremenu imao udarac u okvir gola, ali kapital iz prvog poluvremena je sačuvao...

ONK Metković je zapjevao na kraju utakmice. Slaven nije skrivao tugu, i nije zaboravio stisnuti ruku suparniku čestitati mu na pobjedi. Ante Kosor je sudio, Mate Obšivač i Maro Stjepović su mu pomagali. Nitko nije imao ni jednu riječ zamjerke. 

image

Slaven - ONK Metković 0:2

Tonči Vlašić
image

Slaven - ONK Metković 0:2

Tonči Vlašić

OSTALI TERENI 14. KOLA

Budi se Maestral, šest od devet bodova je uzeo ovog proljeća uz napomenu kako je samo tri osvojio u jesen. Sad je dobio Župu dubrovačku na svom terenu. Uvjerljivo. Prvo je pogodio Zvonimir Medić u 44. minuti, a u nastavku je rasla prednost 'narančastih' – Dane Dominiković u 59. i 85., a Tomislav Domić u 77. minuti. Kristijan Prkut je u 90. minuti ublažio poraz Župe dubrovačke.

U Potomju je Orebić upisao pobjedu protiv BŠK Zmaj, koji je poveo u 8. minuti pogotkom Marina Sršena. Izjednačio je iz kaznenog udarca Orebić, Ivan Roso je bio siguran realizator najstrože kazne. Početkom nastavka, već u 47. minuti, Miroslav Ninčević je strijelac za konačnih 2:1 radost 'kapetana'.

U Kominu bez pobjednika, Gusar – Žrnovo 1:1. Domaćin je poveo već u 6. minuti pogotkom prvog strijelca lige, Ivana Popovića. Njegov 13 pogodak. Mario Orlović je izjednačio u 70. minuti.

Konavljanin je nastavio svoj niz. Bez greške je ovog proljeća. Plus slavio je i u zadnjem kolu jeseni. Četiri pobjede za redom, tri prethodne kod kuće, a sad je sva tri boda uzeo u Dubravci. Sokol je poveo u 37. minuti pogotkom Iva Kovačevića. Marko Trtoman je izjednačio u 44. minuti. U nastavku tri pogotka sastava sa Šupjake – Marin Mataga u 62. minuti, zatim drugi pogodak Trtomana u 69. minuti, te na kraju Pero Opušić za potvrdu pobjede u 89. minuti.

ONK Metković je ostvario pet pobjeda u nizu, krenuo je nakon što je poražen u 9. kolu od Konavljanina na Šupjaci s 2:1. Gusar je dobio prve dvije utakmice ovog proljeća, ne i treću. Slaven je slavio u prvoj utakmici proljeća, zatim remi i sad poraz. Maestral je u prvom kolu nastavka dobio kod kuće Croatiju. Orebić je osvojio sad prve bodove ovog proljeća. BŠK Zmaj je u 9. kolu osvojio zadnje bodove. Nakon toga pet poraza u nizu, i evo dojučerašnjeg trećeligaša na začelju..

DERBI ZAČELJA U BLATU

Nedjelja, 27. ožujka, Dubravka: Sokol – Jadran 1929., Čilipi: Konavljanin – Gusar, Žrnovo: Žrnovo – Orebić, Blato: BŠK Zmaj – Maestral, Čibača: Župa dubrovačka – Slaven, Metković: ONK Metković – Croatia.

24. travanj 2024 01:58