StoryEditorOCM
NogometIZBORNA SKUPŠTINA |

BIRA SE PREDSJEDNIK ŽUPANIJSKOG NOGOMETNOG SAVEZA Hoće li aktualni predsjednik Blaž Pezo imati protukandidata? Kad počinje Prva, a kad Druga ŽNL?

Piše Tonči Vlašić
17. kolovoza 2021. - 16:26
Luko Subašić iz Nogometne akademije Konavle, Marijan Kustić, od nedavno predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, te Blaž Pezo, predsjednik Županijskog nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanskog

Redovna izborna Skupština Županijskog nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanskog održat će se u hotelu Adria u Dubrovniku u ponedjeljak, 23. kolovoza, s početkom u 18 sati. Nakon toga je planiran Plenum klubova. Zatim bi Izvršni odbor trebao potvrditi kad počinje nova sezona u Prvoj, a kad u Drugoj županijskoj ligi, koliko će klubova igrati u Prvoj, koji su to, te koliko će klubova krenuti u novu sezonu u Drugoj županijskoj ligi.

Podsjetnik, ONK Metković je bio najbolji u Prvoj županijskoj ligi u sezoni 2020./21., te je igrao u kvalifikacijama za plasman u veći rang, južnu skupinu Treće hrvatske lige. Zaustavio ga je u prvom od dva kruga Zadar, koji je na kraju izborio mjesto među hrvatskim trećeligašima, a koje je izgubio klub iz naše županije - BŠK Zmaj, i to nakon punih jedanaest sezona. Šuškalo se kako blatski klub u sezoni 2021./22. neće igrati sa seniorima, međutim, potvrdio je – igrat će u Prvoj županijskoj ligi.

Hajduk 1932. iz Vela Luke, koji je prošle sezone bio posljednji u Prvoj ŽNL i kao takav seli u niži rang, čeka odluku što će biti s Prvom županijskom ligom, tj. hoće li netko od prvoligaša odustati, te da on i u novoj sezoni, u kojoj slavi 90 godina postojanja, igra u prvom, a ne u drugom razredu županijskog nogometa. Omladinac s Lastova, koji je bio najbolji u Drugoj županijskoj ligi, već se očitovao – neće u veći rang. Ostaje županijski drugoligaš.

Mjesto u Prvoj ŽNL u sezoni 2021./22. imaju ONK Metković, Croatia Gabrili, Župa dubrovačka, Slaven, Konavljanin, Sokol, Gusar, Maestral, Orebić, Jadran Smokvica, Žrnovo i BŠK Zmaj.

Što se tiče izborne Skupštine Blaž Pezo je podnio kandidaturu za novi mandat na čelu Županijskog nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanskog. Za sad je jedini kandidat, a hoće li imati protukandidata? U petak, 20. kolovoza, točno u podne ističe rok za predati kandidaturu. Kandidat za predsjednika mora skupiti minimalno podršku trećine članova Skupštine.

Na Skupštini jedino Malonogometni klub Square ima dva glasa, a svi ostali po jedan (Ženski nogometni klub Neretva, Malonogometni klub Ombla, zatim klubovi Treće hrvatske lige – jug iz naše županije, Neretva, Neretvanac, Jadran Luka Ploče i GOŠK Dubrovnik 1919., zatim svi klubova Prve i Druge županijske nogometne lige, dok Prva županijska malonogometna liga ima jednog zastupnika s pravom glasa).

Pezo je u kolovozu 2017.  naslijedio na čelu Saveza Matu Dugandžića iz Komina. Bio je jedini kandidat za predsjednika. Izabran je jednoglasno. 

Prva županijska liga trebala bi početi u drugoj polovici rujna, sve se više spominje nedjelja, 26. rujna. 

26. travanj 2024 17:27