StoryEditorOCM
NogometFINALE ŽUPANIJSKOG KUPA

Bilo je zanimljivo na travnjaku Podvornice. Nakon 90 minuta igre imamo pobjednika. Jedni ljuti, drugi slave!

Piše Tonči Vlašić
29. svibnja 2024. - 19:35

FINALE 2024. 

Neretvanac – GOŠK Dubrovnik 1919. 3:2

OPUZEN Igralište Podvornica. Gledatelja 300. Suci: Ante Kosor (Dubrovnik), pomoćnici: Ante Majčica i Ivan Kaleb (obojica iz Metkovića), delegate: Marjan Scipioni (Ploče).

Strijelci: 0:1 Delevski (3), 1:1 Zubac (20), 2:1 Deak (36), 2:2 Skaramuca (63-11m), 3:2 Popić (87-11m)

NERETVANAC: Nikola Blažević, Ante Gagula, Dino Deak, Marin Batinović, Ivan Zubac, Dorian Medić, Stipe Sesar, Blaž Petriško, Nikola Krešić, Antonijo Perić, Petar Šetka. Klupa: Ante Bačić, Filip Pandža, Zvonimir Petrović, Mario Popić, Dino Kapović, Roko Prović, Luka Bjeliš. Trener: Domagoj Šimić.

GOŠK DUBROVNIK 1919: Dalibor Kristić, Luka Matić, Baldo Teo Krešić, Hrvoje Šijaković, Maro Matić, Josip Listar, Vlaho Skaramuca, Antonio Delevski, Filip Obradović, Seth Amoateng, Patrice Zoungrana. Klupa: Mateo Čerjan, Mihael Dabo, Ante Ivanišević, Sergios Iordanidis, Marko Farić, Petar Krešimir Kačić, Antoan Kušar. Trener: Marko Pinčić.

image

Finale Županijskog kupa: Neretvanac - GOŠK Dubrovnik 1919.

Tonči Vlašić/

Tko će s pokalom u ruci zaključiti sezonu 2023./24.? Uspio je Neretvanac. Svladao je na svom terenu GOŠK Dubrovnik 1919.

Oba sastava su u prvenstvu osigurala ostanak, kažu, to je bilo najvažnije, ali  nije im bilo svejedno kako će završiti bitka za Županijski kup, koji je prilika ogledati se sutra, ako se prođe još koja prepreka, protiv nekog iz najvećeg ranga.

I jedni, i drugi znaju koja je to tad festa. Istra 1961. je bila gost Neretvanca, Slaven Belupo je igrao na Lapadu, ističemo samo zadnje akcije jednih i drugih kad su nakon osvajanja Županijskog kupa preskočili pretkolo Kupa Hrvatske, pa u završnici, kad su se u natjecanje uključili i najbolji, dočekali suparnika iz najvećeg ranga.

Još kad se dogodi da to budu Hajduk ili Dinamo, a što se dogodilo Jadran Luka Ploče ove sezone, utakmica sa splitskim ‘Bilima’ neće se zaboraviti dok je trave na Jadranovom, pa kad se to dogodilo unatrag više od dva desetljeća veloluškom Hajduku kad mu je u goste na Moćni Laz došao Dinamo s legendarnim Ćirom Blaževićem, a da ne spominjemo Konavljanin i njegove kup uspjehe. I on je dočekao unatrag 15-ak godina Hajduka, prije toga Varteks, Rijeku... U Blatu je bio Inker (Inter Zaprešić), prvi pobjednik Kupa Hrvatske. I Rijeka je bila na Lapadu. Naravno, ne spominjemo HNK Dubrovnik početkom 90-ih, kad je bio prvoligaš, i kad je nekoliko puta igrao četvrtfinale, i protiv Hajduka, i protiv HAŠK Građanskog (Dinama). Poslije je GOŠK igrao protiv Lokomotive, Rijeke...

I zbog toga je Županijski kup svima super važan, i zbog toga se uspjeh u njemu slavi, zbog kojeg se nestrpljivo iščekuje tko je idući suparnik.

image

Finale Županijskog kupa: Neretvanac - GOŠK Dubrovnik 1919.

Tonči Vlašić/

Finale Županijskog kupa na Podvornici, u Opuzenu? Bilo je svega. Najviše se na kraju pričalo o kaznenom udarcu za domaćina u 87. minuti. GOŠK Dubrovnik 1919. je tražio prekršaj Ivana Zubca na Luki Matiću. To je prethodio igranju ruke Marka Farića, koju je vidio sudac Ante Kosor. I nakon što je Mario Popić realizirao najstrožu kaznu, GOŠK Dubrovnik 1919. je imao priliku za 3:3, ali Filip Obradović nije bio precizan. 

Ljut je bio GOŠK Dubrovnik 1919. nakon utakmice na suca. Neretvanac je podigao pokal pobjednika i slavio skupa sa svojim navijačima.  

USKORO SLIKOVNICA S FINALA KUPA

image

Neretvanac je pobjednik Županijskog kupa

Tonči Vlašić
22. lipanj 2024 21:45