StoryEditorOCM
NogometEURO 2021. |

AUTOM OD STRADUNA DO KOPENHAGENA Jedanaest na terenu i tisuće na tribinama kontra Španjolske, Teo Bjelopera: Oduševili su nas protiv Škotske!

Piše PSD.
27. lipnja 2021. - 22:23
Stigli su do Kopenhagena autom iz Dubrovnika - Teo, Ivano, Mia, Lucija i Nikola Bjelopera ispred gradske vijećnice u prijestolnici DanskeTonči Vlašić

KOPENHAGEN Tekst i slike: Tonči Vlašić

Tko će umjesto Ivana Perišića? – pitaju se hrvatski navijači, koga će to naš izbornik Zlatko Dalić staviti na upražnjeno mjesto, kao i to tko će igrati umjesto Dejana Lovrena? Dva junaka iz Rusije, stožerna igrača momčadi koja je bila svjetski doprvak, izbačena su iz igre, Lovren zbog žutih kartona, drugog je dobio protiv Škotske u Glasgowu, a Perišić zbog korone. Šokantna vijest izašla je iz našeg kampa u Rovinju u prvim minutama nedjelje. 'Vatreni' su jutros doputovali u Kopenhagen gdje sutra bez Perišića i Lovrena love četvrtfinale protiv Španjolske od 18 sati.

Može li Hrvatska? Falit će Perišić, ne možemo se oteti dojmu kako nemamo igrača koji ga može nadoknaditi. Vidjelo se u skupini koliko nam znači. Pogađao je protiv Češke za 1:1, bod koji nas je ostavio u igri za prolaz dalje, pogodio je i za konačnih 3:1 protiv Škotske, a što nam je donijelo drugo mjesto u skupini te put u Dansku.

U Londonu i u Glasgowu 'Vatrenima' je nedostajao vjetra u leđa, brojna i bučna podrška s tribina. Znamo razloge. Vražja korona, ali i različite mjere. Dok desant na Otok zbog toga nije bio uspješan, dvadesetak sati uoči ogleda sa Španjolskoj već je jasno kako će 'Vatreni' imati veliku i glasnu podršku s tribina Parken stadiona.

Već su u centru Kopenhagena stotine hrvatskih navijača. Bit će ih tisuće. Neka su predviđanja kako bi brojka mogla biti peteroznamenkasta – 10.000 'Vatrenih' na tribinama te Dalićevih jedanaest na terenu.

Među tisućama hrvatskih navijača bit će i obitelj Bjelopera. Skup je bio avion za njih petero, te su sjeli u auto i krenuli. Prvo do Rijeke, prespavali, zatim Nurnberg, te su danas stigli do prijestolnice Danske. Oduševljeni kako se Hrvatska borila protiv Škotske usred Glasgowa.

- Tad smo rekli – idemo u Kopenhagen, i evo nas – istaknuo je Teo Bjelopera. Sa suprugom Miom doveli su na utakmicu svoje troje djece – Nikolu, Ivana i Luciju. Ne treba reći što priželjkuju sutra na Parken stadionu. 

image
Ajmo Hrvatska!!!
Tonči Vlašić
image
Hrvatski navijači u centru Kopenhagena
Tonči Vlašić
24. travanj 2024 03:48