StoryEditorOCM
NogometHOĆE, NEĆE |

AKO STOŽER ODOBRI, 17. OŽUJKA ĆE SE IGRATI KUP, A 21. OŽUJKA PRVENSTVO Što je s klubovima, hoće li moći izgurati sezonu do kraja?

Piše Tonči Vlašić
9. ožujka 2021. - 10:03
Dogovor nogometaša Sokola u poluvremenu utakmice - hoćemo li ovakvu sliku gledati i ovo proljeće? foto: Tonči Vlašić

Hoće li se se nastaviti sezona u (južnoj skupini) Treće hrvatske nogometne lige, te hoće li na kraju igrati klubovi nižih liga, županijski prvoligaši i drugoligaši?

- Ukoliko do kraja tjedna dođe pozitivan odgovor, 17. ožujka bi se igrao županijski kup, a 21. ožujka bi županijski ligaši krenuli s natjecanjem, tj. nastavili sezonu – istaknuo je Srđan Vrtikapa, tajnik Županijskog nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanske županije.

Ukoliko Nacionalni stožer ublaži mjere te dozvoli trećeligašima nastavak sezone, ta odluka će vrijediti i za županijske ligaše - ističe Vrtikapa. Činjenica je kako u ovom trenutku klubovi s područja Dubrovnika, Župe dubrovačke i Konavala zbog loše epidemiološke situacije, te propisanih mjera, ni ne treniraju.

Podsjetnik, trećeligaši imaju odigrati do kraja sezone ukupno 18 kola, posljednje prvog dijela, te 17 kola proljetnog. Po planu, koji je napravljen prošlo ljeto, uoči sezone 2020./21., drugi dio je trebao početi 20. veljače i završiti 22. svibnja.

- Po novom produžen je rok za završetak sezone. Ona mora završiti prvi vikend u lipnju. Nakon toga se neće igrati. Dosta je pitanja u ovom trenutku. Sve je i dalje 'ako Stožer dozvoli'. Ponavljam, nadamo se kako će se to dogoditi ovaj put, te kako ćemo krenuti s natjecanjem 17. ožujka kup, odnosno 21. ožujka prvenstvo. Činjenica je kako smo već tri puta odgodili početak nastavka sezone – dodao je Vrtikapa.

Županijski prvoligaši imaju odigrati, svaki po dvanaest utakmica, Maestral i Gusar jednu više, a Hajduk 1932. najviše – četrnaest (dvije su zaostale utakmice, Hajduk 1932. - Maestral, te Gusar - Hajduk 1932.). Županijske drugoligaše, koji su odigrali prvi dio do kraja, čeka sedam kola drugog dijela. Plus, tu je još i Županijski kup.

Osim što je neizvjesno kad će se igrati, ako ne dođe uskoro zeleno svjetlo, taj je pitanje hoće li se uopće moći (od)igrati, nikako se ne smije zaboraviti kako je loša gospodarska situacija, kako sponzora gotovo da nema, te kako gradovi i općine imaju manje proračune. Zatim, neki igrači nakon više od četiri mjeseca netreniranja više i ne razmišljaju o igranju. To su sve problemi s kojim se susreću mnogi, ako ne i svi klubovi, pogotovo županijski ligaši. 

Zato se postavlja i pitanje, ako se nastavi sezona, hoće li je svi klubovi moći izgurati do kraja?

26. travanj 2024 13:35