StoryEditorOCM
NogometTURSKA

Ako dvostruki osvajač kupa ne uspije, sanjat će Glumca i ekipu, koji su plesali na prekrasnom stadionu

Piše Tonči Vlašić
1. prosinca 2023. - 23:22

Kocaelispor je klub, istaknut će to i Tomislav Glumac, koji je top kad se gleda povijest. Spada među 7,8 najvećih klubova Turske. Dva puta je osvajao kup, igrao je u Europi, ali je znao igrati i regionalnu amatersku ligu, peti rang u kojem je bio prije samo sedam godina dok je nicao njegov novi stadion.

Ove sezone klub iz Izmita, grada koji je 100 kilometara istočno od Istanbula, vratio se u drugi razred, i sad je u njemu drugi, a to je zadnja pozicija koja vodi izravno u najveći rang. Lovi povratak nakon petnaestak godina u Superligu gdje je prvi put igrao 80-ih. Ako na kraju ne uspije, sanjat će svakako i Glumca i ekipu, koji su ga dobili u tom njihovom novom domu, prekrasnom stadionu čiji je kapacitet gotovo 35.000 gledatelja, a koji je otvoren prije pet godina.

Umraniyespor je slavio kod Kocaelispora u 14. kolu sa čak 3:0, ostvario drugu pobjedu u nizu u gostima, treću ukupno, ali ne ide ga kod kuće gdje je dobio samo jednu od šest utakmica. Prvu pobjedu ove sezone ostvario je u gostima nakon što je u prvih sedam kola osvojio samo dva boda. U drugih sedam kola sve je puno, puno ljepše - četiri pobjede, remi i dva poraza.

Nije još zaključeno 14. kolo, Umraniyespor je trenutno dvanaesti u konkurenciji 18 klubova. Ušao je sa željom vratiti se u Superligu, ali dosta je bilo prometno u klubu nakon ispadanja, a kako se nije sve posložilo, i kad je već krenulo tako loše, sad se razmišlja prije svega kako što prije uploviti u mirnu luku, pobjeći što dalje od posljednje tri pozicije koje vode u treći rang. Ovih 3:0 kod Kocaelispora govori kako bi se to trebalo dogoditi vrlo brzo...

Potom će se, ako se u tome uspije, opet razmišljati i o najvećem rangu jer za posljednje treće mjesto za gore razigravaju klubovi plasirani od trećeg do sedmog mjesta, a sedmi u ovom trenutku ima samo 5 bodova više od Glumca i ekipe..   

U 15. kolu, 9. prosinca, Umraniyespor dočekuje Keciorengucu, koji ima utakmicu manje, na kontu 19 bodova i zauzima 9. mjesto. Ipak, prva iduća utakmica je kup. Ako u srijedu, 6. prosinca, na svom terenu prođe Cankaya FK, četvrtoligaša, plasirat će se među 32 najbolja.   

03. svibanj 2024 09:34