StoryEditorOCM
KošarkaEUROLIGA

Veliki CSKA opet nije imao rješenje za Dubrovčanina, Super Mario i ekipa projurili kroz Moskvu, Unics nastavio svoj euroligaški niz u gostima!

Piše Tonči Vlašić
15. prosinca 2021. - 19:46

Svi pišu o Dubrovčaninu, i svi pišu hvalospjeve. I navijači Unicsa su 'poludjeli', i njima je Mario Hezonja sad Super Mario. Dubrovčanin igra odlično, vuče Unics, srećom nije sam, ali on je non stop ako ne najbolji, onda među najboljima. Ne staje. Zahvaljujući tome evo sastava iz Kazanja, kojeg vodi Velimir Perasović, već na devet pobjeda, a tek je 15. kolo. Sve to potvrđuje i gostovanje kod velikog CSKA. Unics je 'ubio' osmerostrukog prvaka Europe u njegovom domu.

Hezonja je povukao u prvom poluvremenu, koje je Unics dobio s 46:28, u kojem je utekao domaćinu. Ubacio je u 14 minuta, koliko je proveo u igri do odmora, 8 koševa, promašio samo jedan šut za tricu, a sva četiri za dva pospremio na pravo mjesto. Imao 6 skokova, 3 asistencije, te jednu ukradenu loptu. Valorizacija 16, nitko bolji.  

Nastavak utakmice otvorio je tricom, bio prvi igrač s dvoznamenkastim učinkom u napadu. Unics je u trećoj četvrtini nastavio po starom, te je nakon pet minuta igre u trećoj četvrtini imao 26 koševa viška (63:37, Hezonja 5/5 za dva, 1/2 za tricu, 13 koševa, 7 skokova..)

Na kraju treće četvrtine 70:48 za Unics, koji je imao pet igrača s dvoznamenkastim učinkom u napadu (Hezonja 13, a četvorica Amerikanaca: Mayo 11, a dva Browna, John i Lorenzo te Canaan po 10).

HEZONJA ‘DOUBLE DOUBLE‘ USRED MOSKVE

Mario Hezonja je ostvario 'double double' učinak u pobjedi protiv CSKA usred Moskve u 15. kolu s 88:67.

Postigao je 26-godišnji Dubrovčanin 18 koševa, imao 10 skokova, 3 asistencije i 2 ukradene lopte. Šut iz igre 6 od 8 za dva, te 2 od 6 za tricu, ukupno 8 od 14. Valorizacija 26. Jedini u redovima Unicsa s valorizacijom iznad 20. 

Unics je dobio zadnja dva ogleda protiv CSKA. Početkom prošlog mjeseca svladao ga je kod kuće za bodove u VTB ligi (69:64). I tad je Hezonja bio odličan (21 koš, 6 skokova, 2 asistencije...)

image
Mario Hezonja

Unics je dobio Panathinaikos u Ateni, Crvenu zvezdu u Beogradu, prošli tjedan Maccabi usred Tel Aviva, sad CSKA, koji je bio favorit na kladionicama. Dakle, ostvario je četvrtu pobjedu za redom u gostima. Dobio je šest od sedam posljednjih euroligaških utakmica, izgubio samo od Olympiacosa, i to u produžetku. Ne može se zaboraviti kako je sezonu otvorio sa samo jednom pobjedom u prvih pet nastupa, bio je odmah otpisan (Unicsu je doigravanje nemoguća misija), a sad je na pozicijama koje vode u doigravanje za prvaka, samo Barcelona (13/2), Real Madrid (12/3) i Milano (10/5) (može se tom društvu pridružiti još samo Olympiacos ako dobije kod kuće Bayern) imaju više pobjeda uz napomenu kako su Hezonja i ekipa svladali i Real Madrid, i Milano, i to Milano sa 97:71!

Za dva dana Unics dočekuje u Euroligi Žalgiris, a do kraja godine čeka ga još gostovanje kod Barcelone.

27. travanj 2024 02:49