StoryEditorOCM
KošarkaOPET STRANAC U ‘A‘ REPREZENTACIJI

Ode Dino Rađa, dolazi Amerikanac, evo tko će organizirati napad za Bojana Bogdanovića, Maria Hezonju, Ivicu Zubca i ostale!

Piše Tonči Vlašić
22. srpnja 2022. - 10:01

Posljednja događanja, neuspjeh naših najboljih košarkaša u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, zatim raspuštanje, točnije ukidanje Stručnog savjeta za mušku košarku, koji je bio ustrojen kao stručno i savjetodavno tijelo Upravnog odbora, a na čijem čelu je bio Dino Rađa, koji je bio izričito protiv dovođenja stranca u reprezentaciji, bio je jasan znak kako će vodstvo Hrvatskog košarkaškog saveza na čelu sa Stojkom Vrankovićem 'spas' potražiti u novom Amerikancu na poziciji organizatora igre u dresu s državnim grbom.

To bi trebao biti, kako stvari stoje, Jaleen Devon Smith, 27-godišnji košarkaš iz Teksasa, član euroligaša, berlinske Albe, koji je prošle sezone u Euroligi imao prosjek od 8,3 koša, 2,2 skoka i 2,3 asistencije.

Amerikanac je visok 193 centimetra, igrao je za University New Hampshire, bio najbolji u redovima Albe, koja je u finalu njemačkog prvenstva dobila Bayern, također euroligaša, te osvojila naslov. 

Hrvatsku, koja je već ranije posezala za ovakvim rješenjem, čeka za malo više od mjesec dana Eurobasket. Jaleen Davon Smith bi trebao igrati s Bojanom Bogdanovićem, Mariom Hezonjom, Ivicom Zubcem i ostalima pod vodstvom Damira Mulaomerovića.

Naša reprezentacija je u skupini, koja se igra u Milanu, s Grčkom, Velikom Britanijom, Ukrajinom, Estonijom i domaćinom, Italijom. Prva četiri mjesta vode u završnicu, šesnaestinu finala.   

20. travanj 2024 07:05