StoryEditorOCM
KošarkaDJEVOJČICE DO 13 GODINA

OPET PJEVA RAGUSA, OPET SE USPELA NA POSTOLJE Tvornica medalja u Gospinom polju!

Piše Tonči Vlašić
1. ožujka 2020. - 12:36
Ženski košarkaški klub Ragusa - ekipa djevojčica do 13 godina s trenericama Almom Majstorović i Cvetanom Matić foto: Tonći Plazibat/HANZA Media
Luči Jeić je odvela Ragusu do vodstva 4:0 protiv Šibenika u utakmici za treće mjesto na završnom turniru prvenstva Hrvatske za djevojčice do 13 godina, a Iva Tokić do 8:0. Potom su koš Šibenika pogađale Una Majstorović, te Martina Lončar. Ne jednom. Na kraju prve četvrtine Ragusa je vodila s 24:13, a na poluvremenu 50:19. Spomenuti kvartet igračica potpisao je svih 50 koševa u prvom poluvremenu za ekipu Alme Majstorović i Cvetane Matić, trenerskog dvojca, koji je 'kriv' za sve uspjehe mlađih uzrasta Raguse u zadnje vrijeme, a njih je dosta, baš dosta.

Pod njihovim vodstvom djevojčice do 11 godina su osvojile zlato i dva srebra, djevojčice do 12 godina broncu, a djevojčice do 13 godina prvo srebro, a sad broncu. I nek se zna, zlato djevojčica do 11 godina je prvi naslov državnog prvaka u povijesti dubrovačkog kluba bilo kojeg uzrasta.

Majstorović i Matić su zavrnule rukave unatrag pet, šest godina. Okupile djevojčice, te krenule s radom. Danas su s njima non stop na završnim turnirima, a put do njih nije lagan. Za ovaj Final four djevojčice Raguse do 13 godina trebale su prvo biti najbolje u regiji jug u konkurenciji još sedam klubova – i bile su. Potom su trebale biti među dvije najbolje na četvrtfinalnom turniru prvenstva Hrvatske – i bile su. Ragusa je sa šesnaest pobjeda u isto toliko utakmica to uspjela, kolo prije kraja četvrtfinalnog turnira osigurala je plasman na završni turnir. Izgubila je tek posljednji ogled u četvrtfinalnoj skupini od Podravca iz Virja, koji je odlučivao tko će u polufinalu Final foura igrati protiv braniteljica naslova, košarkašica Trešnjevke 2009., a tko protiv Šibenika. Potom i polufinale od Trešnjevke 2009., ali znale su - jedna pobjeda na Final fouru donosi postolje. Una Majstorović je na kraju ubacila 32 koša, Martina Lončar 31, Luči Jejić 21, Iva Tokić 6, Andrea Milat 2 te Lea Vodopić 1. Lončar i Jeić su ostvarile 'double double' (Lončar 15, a Jeić 10 skokova). I Tokić je imala dvoznamenkasti učinak u skokovima (11). Ragusa je dobila Šibenik s 35 koševa razlike (93:58), istog suparnika svladala je i oba puta u natjecanju regije jug, dakle, sva tri puta ove sezone te zauzela treće mjesto. Broncu je osvojila sa čak 17 pobjeda i samo 2 poraza. Izgubila je samo od prvaka i doprvaka.

Djevojčice Raguse do 13 godina slave u Virju pobjedu protiv Šibenika i osvajanje bronce, a dubrovački klub nazdravlja svojoj šestoj medalji mlađih uzrasta u zadnje četiri sezone.

Broncu u sezoni 2019./20. u Prvenstvu Hrvatske za djevojčice do 13 godina Ragusa je osvojila igrajući pod vodstvom Alme Majstorović i Cvetane Matić u sastavu: Iva Tokić, Martina Lončar, Lući Jeić, Sara Begić, Andrea Milat, Una Majstorović, Dolores Stabile, Leona Marković, Lea Vodopić, Ivana Giljača, Greta Prkoča i Ani Kisić.
25. travanj 2024 03:27