StoryEditorOCM
KošarkaHKS ODLUČIO |

FINAL FOUR KUPA ‘RUŽICA MEGLAJ RIMAC‘ U GOSPINOM POLJU ‘Vrijeme je da se san ostvari!‘

Piše Tonči Vlašić
13. ožujka 2020. - 16:23
Katarina Zarač u polufinalu Final foura Kupa 'Ružica Meglaj Rimac' protiv Zadra u Gospinom polju 2018. godine foto: Tonči Vlašić
Dubrovnik će po četvrti put bit domaćin završnog turnir Kupa Hrvatske 'Ružica Meglaj Rimac'. U Gospinom polju se trofej dijelio 1995., 2007. i 2018. godine. Centar banka Zagreb je bila najbolja prije 25 godina, Gospić Croatia osiguranje 2007. godine, a Medveščak 2018. godine. 

Ragusa je četvrti put sudionik Final foura. Prvi put 2015. kad se završni turnir igrao u Rijeci kad je prvi put igrala u finalu u kojem je poražena od Medveščaka, zatim drugi put 2018. godine - tko se ne sjeća 'lude završnice' polufinala protiv Zadra i trice za pobjedu s polovice terena koju je postigla Ina Marin, te finala u kojem je opet morala čestitati Medveščaku, dok je prošle godine zaustavljena u polufinalu, i opet od Medveščaka, kasnijeg pobjednika, koji je u finalu završnog turnira, koji se igrao u Puli, dobio Šibenik

- Naša kandidatura je prihvaćena, a samim time i promjena termina završnog turnira. Naime, završni turnir se trebao igrati 4. i 5. travnja, ali kako je dvorana u Gospinom polju zauzeta zbog međunarodnog badmintonskog turnira, ovogodišnji završni turnir Kupa, predložili smo, a Savez je prihvatio, igrat će se 10. i 11. travnja. Naravno, svi očekujumo kako će se 1. travnja opet igrati košarka, kako će se svi sportaši vratiti na terene, te kako će se opet život normalizirati, a što u ovom trenutku nije slučaj zbog korona virusa, i zbog čega su sva sportska natjecanja prekinuta - rekao je Tomislav Tabak, predsjednik Ženskog košarkaškog kluba Ragusa, koji je nazočio ždrijebu završnog turnira Kupa Ružica Meglaj Rimac u prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza u Zagrebu.

Ragusu, kao i lani, opet čeka Medveščak, branitlj naslova, dok će se u drugom polufinalu, 10. travnja, ogledati Trešnjevka 2009. i Šibenik. Finale se  igra 11. travnja. 

- U slučaju da preporuke Središnjeg državnog ureda za šport te Stožera za civilnu zaštitu i dalje budu na snazi u vrijeme predviđenog termina za odigravanje završnice Kupa, završnica će se odgoditi. Ponavljam, svi priželjkujemo kako će se život što prije normalizirati - naglasio je Tabak. 

Košarkašice Raguse su ove sezone bez greške. Vodeće su u prvenstvu sa savršenim učinkom. Dva kola prije kraja ligaškog dijela prvenstva imaju čistih 16/0, vraški blizu da s prve pozicije uđu u doigravanje za prvaka, dok su s dvije pobjede stigle do Final foura Kupa 'Ružica Meglaj Rimac'.

- Vrijeme je da se san ostvari - istaknula je kapetanica Raguse Katarina Zarač u najavi završnice sezone u kojem će Ragusa, ukoliko se život normalizira, te se nastavi sezona, prvu priliku za osvajanje prvog trofeja u klupskoj povijeti, koja se piše od 1994. godine, imati za gotovo mjesec dana u svom domu, u Gospinom polju.
20. travanj 2024 13:01