StoryEditorOCM
KošarkaKVALIFIKACIJE ZA SVJETSKO PRVENSTVO

Oglas: ‘Kupujem nekoga tko zna prevest loptu u polje suparnika, i dodati prije svega Bojanu Bogdanoviću i Mariju Hezonji!‘

Piše Tonči Vlašić
1. srpnja 2022. - 16:53

 

Boli glava nakon ogleda sa Slovenijom u Stožicama, nakon poraza naše reprezentacije s 28 razlike od Luke Dončića, Gorana Dragića i ekipe u nevjerojatnoj, sjajnoj atmosferi, pred gotovo 13.000 gledatelja u rasprodanoj dvorani od kojih je više od 12.000 skakalo od radosti i pjevalo: 'K'dor ne skače, ni Slovenc'.

Desetljećima se nadamo, priželjkujemo povratak hrvatske košarke, sad će nas krenut, ali od toga i dalje ništa. Krenulo je sve oko nas. Slovenija ima top reprezentaciju. Poraz od nje nije iznenađenje, ali jest način na koji smo izgubili, a u kojem smo sastavu igrali. Nakon svega, naravno, opet pljušte kritike, je li se opet traže ostavke, a jedno je konstanta godinama - tražimo organizatora igre. Čudo kako se radi u hrvatskim klubovima svih ovih godina. Ne znaš tko je izbacio više 'jedinica'. Danas kad slušaš sve trenere, ljude iz klubova, pitaš se je li im netko svih ovih godina branio stvarati 'jedinice', je li im netko možda ukrao loptu kad su željeli djeci pokazati kako se ona vodi?

Uglavnom, njihov rad je – sjedi, jedan. Opet nude rješenje, koje je naprosto sjajno. Ne moraju se znojiti, te išta raditi. Samo Savez treba otvoriti novčanik, kupiti nekoga tko zna prevesti loptu bez problema u polje suparnika, i dodati prije svega Bojanu Bogdanoviću, Mariju Hezonji, i problem je riješen. Bit će potom med i mlijeko. Procvjetat će hrvatska košarka. Možeš mislit!

Hezonja je u cijeloj našoj tuzi i jadu u Stožicama bio najmanje loš. Zaustavio se u miks zoni, išao je na konferenciju za novinare. 'Vragolasti Denis' hrvatske košarke je razlog zbog čega nismo potonuli još više, a on je uvjeren kako će biti bolje.

- Nakon ovakvih utakmica možeš napisati cijelu knjigu ili jednostavno ne komentirati. Želim čestitati Sloveniji, nismo bili na razini da ih pobijedimo, ali bit ćemo uskoro. Nastavit ćemo raditi i nadam se da ćemo dosegnuti taj nivo – rekao je 27-godišnji Dubrovčanin.

Hrvatska će teško na Svjetsko prvenstvo i ako izbori drugi krug s obzirom kako se prenosi učinak iz prvog kruga i zbog toga jer će teško biti u najjačem sastavu u tom drugom krugu (bez NBA igrača), ali ajde da bar prođe prvi krug.

image

Slovenija je imala sjajnu podršku s tribina

Ronald Gorsic/Cropix

SKUPINA 'C'

Zadnje kolo, nedjelja, 3. srpnja, Stockholm, 17 sati: Švedska - Slovenija, Rijeka20 sati: Hrvatska - Finska. 

Poredak: 1. Finska 4/1, 2. Slovenija 3/2, 3. Švedska 2/3, 4. Hrvatska 1/4 (Hrvatska - Švedska 1:1 u pobjedama, Hrvatska ima bolju koš razliku). Tri najbolje reprezentacije idu u drugi krug kvalifikacija. 

26. travanj 2024 11:01