StoryEditorOCM
KošarkaKVALIFIKACIJE ZA EURO |

HRVATSKA DOBILA TURSKU USRED ISTANBULA Uspješan debi Roka Prkačina, sina Dubrovčanina, koji je igrao na sedam Eurobasketa!

Piše Tonči Vlašić
27. studenog 2020. - 21:08
Hrvatski košarkaši pobijedili su u Istanbulu reprezentaciju Turske sa 79:62 u trećoj kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo. Otvorili su utakmicu sjajno. Vodila je početkom druge četvrtine s 27:7, te u 17. minuto sa 40:15!

U prethodnom krugu kvalifikacija Hrvatska je nadigrala reprezentacije Švedske i Nizozemske, a današnjom utakmicom nastavlja se savršeni niz kvalifikacija (tri utakmice - treća pobjeda). U nedjelju, 29. studenog s početkom u 18 sati Hrvatska još igra u Istanbulu utakmicu sa Švedskom (prijenos na HRT2 i SportKlubu), a u veljači 2021. kvalifikacije završavaju s još dvije uzvratne utakmice protiv Turske i Nizozemske. Te će se utakmice odigrati ponovno u 'balonu', a domaćin naše skupine još nije određen.

Najkorisniji igrač utakmice protiv Turske bio je fantastični Miro Bilan s 30 koševa i 12 skokova, a pratio ga je i Željko Šakić sa 17 koševa, 5 skokova i 3 asistencije. Dvoznamenkast je bio i Roko Rogić s 12 koševa. Svakako valja zabilježiti da je za hrvatsku reprezentaciju debitirao mladi, od jučer punoljetni Roko Prkačin, sin Nikše Prkačina, bivšeg kapetana reprezentacije, Dubrovčanina s najviše nastupa u dresu Hrvatske, koji je igrao na čak sedam Eurobasketa, te na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine. Roko je za 15 minuta provedenih u igri postigao 6 koševa, pogodio dva od tri šuta iz igre, te jedno od dva slobodna bacanja. Plus imao jedan skok.

image
Roko Prkačin


Važan je doprinos, stoji u izvješću HKS-a, dao i Filip Krušlin, koji je 2010. godine nastupao za Dubrovnik. Postigao je 9 koševa i imao 4 asistencije, dok je kapetan i organizator igre Roko Leni Ukić u pobjedu protiv Turske ugradio 5 asistencija i 2 skoka, te bio važna i iskusna podrška ostalima. 

Hrvatskoj matematički za potvrdu plasmana na Eurobasket treba još jedna pobjeda...
20. travanj 2024 16:52