StoryEditorOCM
KošarkaŠPANJOLSKA |

BEZ ULOVA NA OTOKU Tomić najbolji igrač utakmice, ali Joventut je upisao treći prvenstveni poraz u nizu

Piše Tonči Vlašić
10. siječnja 2021. - 15:34

Ante Tomić je bio najbolji igrač utakmice, ali to nije pomoglo njegovom Joventutu da ostvari uspjeh u gostima kod Gran Canarie. Sastav iz Badalone, koji je, istina, u problemima u zadnje vrijeme, nedostaje prije svega ozlijeđeni Pau Ribas, i ne samo on, poražen je s 96:85. U samoj završnici utakmice domaćinu je sve polazilo od ruke, Joventutu ama baš ništa. Naime, tri minute prije kraja Gran Canaria je imala samo dva koša viška nakon čega je prvi put stekla dvoznamenkastu prednost...

Tomić je protiv Gran Canaire igrao 22 minute. Ubacio je 13 koševa, pogodio 4 od 8 šuteva za dva, te 5 od 8 slobodnih bacanja, imao 4 skoka i 2 asistencije, a na njemu su igrači Gran Canaie napravili čak devet prekršaja. Jedini je utakmicu na Kanarima zaključio s valorizacijom većom od 20. 

Joventut je prije dva kola osigurao mjesto među osam najboljih u prvom dijelu sezone, te tim uspjehom nastup na završnom turniru Kupa kralja, ali porazima u tri zadnje utakmice nije uspio osigurati lakšeg suparnika u četvrtfinalu. Naime, čeka ga u borbi za polufinale, sad je to jasno, jedan od dva najveća favorita, Real Madrid ili Barcelona. Tko točno, doznat će kad se odigraju preostale utakmice posljednjeg kola prvog dijela, kojeg su Tomić i ekipa zaključili s 10 pobjeda i 8 poraza, dok je Gran Canaria ostvarila tri pobjede manje (7/11).

Završni turnir španjolskog Kupa kralja igra se u domu Real Madrida od 11. do 14. veljače. Joventut je osam puta osvajao trofej, a 16 puta gubio finale. Posljednji put je trofej uzeo 2008. godine. Ante Tomić je četiri puta bio pobjednik španjolskog Kupa kralja. Prvi put 2012. s Real Madridom, a zatim je tri puta trofej osvojio s Barcelonom (2013., 2018. i 2019.).

Drugi dio ligaškog dijela prvenstva počinje već idući vikend. Joventut će u subotu, 16. siječnja, ugostiti fenjeraša, Gipuzkoa Basket (2/15). 

18. travanj 2024 19:13