StoryEditorOCM
AutomobilizamAUTOSLALOM

Puležanu se Nagrada Ragusa Racinga ‘zaljepila‘ za ruke, a odmah do njega na Mirinovom dvojac Župe dubrovačke u legendarnoj Zastavi 750

Piše Tonči Vlašić
23. listopada 2022. - 10:43

Lani je osvojio i autoslalom i kronometar vožnje u Gospinom polju, a sad je opet Nenad Damarija uzeo Nagradu Ragusa Racinga. U svom legendarnom Autobianchiju bio je najbrži na 19. izdanju Nagrade, pete od sedam autoslaloma sezone ovogodišnjeg prvenstva Hrvatske, i to nakon što se opet, zadnji put 2018., jurilo na stazi Mirinovo, uz Rijeku dubrovačku.

Slavio je član Pula Rovinja u ukupnom poretku ispred dvojca Župe dubrovačke u Zastavi 750 1.2, Marijo Barović je bio drugi, a Deni Kmetović treći, dok je četvrti Nikola Vatović, član domaćina, Raguse Racinga, koji je držao volan Zastave 850.

Peti je Matej Radovanović iz Delte u Seat Ibizi Cupra, šesti Dario Merlić iz Zanatlije u Fiatu 127, a vodeća u poretku vozačica Iva Demarija sedma... Merlić je uoči dolaska u Dubrovnik vodio u ukupnom poretku, s 8 bodova više od Mateja Radovanovića i 16 bodova prednosti u odnosu na Nenada Damariju, koji je sad osvojio 20 bodova, Radovanović 8, a Merlić 6, te je sad gužva na vrhu, a zbog čega se s nestrpljenjem očekuje nedjeljni autoslalom na istom mjestu. Dario Merlić 58, Nenad Damarija 56, Matej Radovanović 52 boda...

Ukupno je 65 vozača ostvarilo plasman u subotu.

image

Deni Kmetović i Marijo Barović, obojica su jurila u legendarnoj Zastava 750

Tonči Vlašić
image

Dario Merlić na stazi

Tonči Vlašić

U klasi 1 pobjednički pokal je podigao Tomislav Vrčak (Fly with Kolman), u klasi 2 Marko Čerljenko (Rugvica), u klasi 3 Ivan Dropučić (Fly with Kolman), u klasi 4 Nenad Demarija, u klasi 5 Igor Bogović (Samobor), u klasi 6 Matej Radovanović, u klasi 7 Marijo Barović, te u klasi Kup Mario Matušić (Ragusa Racng).

Od vodećih u poretku klasa samo su poziciju na Mirinovu potvrdili Bogović u klasi 5 i u klasi 6 Radovanović, koji vodi ispred Merlića i u poretku juniora.

image

Dario Merlić (Zanatlija) - vodeći u ukupnom poretku

Tonči Vlašić
image

Nikša Blažević (Ragusa Racing)

Tonči Vlašić
image

Toni Bebić (Ragusa Racing)

Tonči Vlašić
02. svibanj 2024 18:49