StoryEditorOCM
AutomobilizamPRVENSTVO HRVATSKE NA KRUŽNIM STAZAMA

Nakon dva dana jurnjave Balaton Parkom, stazi otvorenoj prije 11 mjeseci, jasno je tko ima najviše razloga za zadovoljstvo!

Piše PSD.
28. travnja 2024. - 23:33

Tek je završen prvi vikend od ukupno pet nove sezone Prvenstva Hrvatske na kružnim stazama, a Dubrovnik Racing nakon dva dana jurnjave po Balaton Parku vodi s 82 boda prednosti u odnosu na prvog pratitelja, Fly wit Kolman, koji je oba dana bioo drugi u poretku klubova.

Još je uvjerljivije izlet u Mađarskoj, na stazi dugoj 4,1 kilometar, koja se sastoji od šest desnih i deset lijevih zavoja, a koja je 83 kilometra jugozapadno od Budimpešte i koja je otvorena u svibnju prošle godine, zaključio Euromarine Das Racing team, koji je stekao 161 bod prednosti! Prošle sezone Euromarine Das Racing team je osvojio naslov timskog prvaka, Dubrovnik Racing je ostao bez naslova najboljeg kluba porazom u zadnjem krugu sezone, na Grobniku, a poraz je upisao od Auto kluba Slavonija i Baranja Racing Osijek, koji je sad na Balatonu skupio tek 34 boda, gotovo 200 manje od aktualnog doprvaka, a najtrofejnijeg hrvatskog kluba.

POREDAK KLUBOVA

Nakon dvije od deset utrka sezone: 1. Dubrovnik Racing 229 bodova, 2. Fly with Kolman 137 bodova, 3. Saint Christopher RacingTeam 77 bodova, 4. Split Motorsport 56 bodova, 5. Ragusa Racing 40 bodova, 6. Slavonija i Baranja Racing Osijek 34 boda. 

Pojedinačno, tko je slavio ove nedjelje na stazi u Balaton Parku? U Diviziji 1 Lovro Badurina iz Rijeke je ostvario novu pobjedu. Najbolji u subotu, najbolji i 24 sata poslije. Isto je u Diviziji 2, a tu je dvostruku pobjedu odnio Igor Ilić, član Dubrovnik Racinga. Drugi je ove nedjelje bio Luka Blažević iz Ragusa Racinga, koji je dan prije, nakon što je bio najbrži na treningu, ostao bez plasmana jer je udario u auto, koji se izvrtio na stazi ispred njega. Ove nedjelje Blažević, lani prvak u Diviziji 1, odvozio je i najbrži krug. I u Diviziji 3 pobjednik je isti oba dana. Bio je to dvoboj dva člana Dubrovnik Racinga, oba puta Luka Fabijančić je prošao ciljem prije Mara Franića, branitelja naslova. 

image

Prvenstvo Hrvatske na kružnim stazama, Balaton Park, 27. i 28. travnja 2024.

image

Prvenstvo Hrvatske na kružnim stazama, Balaton Park, 27. i 28. travnja 2024.

image

Prvenstvo Hrvatske na kružnim stazama, Balaton Park, 27. i 28. travnja 2024.

image

Prvenstvo Hrvatske na kružnim stazama, Balaton Park, 27. i 28. travnja 2024.

U Diviziji 4 najbrži u drugoj utrci Frane Jukić (Dubrovnik Racing), koji je u subotu ostao bez plasmana. U Diviziji 5 Petar Dajak (Split Motorsport) najbrži oba dana, u Diviziji 6 jučer prvi Frano Dubreta, a danas Žarko Knego, obojica članovi Dubrovnik Racinga, te u Diviziji 7 oba dana je sve bodove uzeo Ozren Granda (Dubrovnik Racing).

Idući vikend prvenstva Hrvatske na kružnim stazama održava se 15. i 16. lipnja na Grobniku.

22. srpanj 2024 21:03