StoryEditorOCM
AutomobilizamPETO BRDO SEZONE

Nevjerojatna utrka u Ogulinu, pet vodećih klubova u samo tri boda razlike, evo kako sad izgleda ukupni poredak prvenstva Hrvatske

Piše Tonči Vlašić
21. srpnja 2024. - 19:38

Od prvog Ogulin Racinga do pete Župe dubrovačke tri boda razlike. Ne sjećamo se takve ‘gužve‘ u vrhu jedne utrke prvenstva Hrvatske na brdskim stazama. Pobjednik je osvojio 47 bodova, dva boda više od drugoplasiranog Auto kluba Konavle i trećeplasiranog Auto kluba Vrbovsko Racinga, a tri boda više od četvrtog Auto kluba Dubrovnik Racing i pete Župe dubrovačke.

Uzimaju se rezultati tri najbolja vozača kluba, eto Konavle su s tri druga mjesta, tri puta po 15 bodova, druge na Wladoil Nagradi Ogulina. Redom, drugi je bio Marin Božičević u klasi 6A, Marko Deak u klasi 6B i Niko Pulić u klasi 1. To je tih 45 bodova. Zanimljivo, i četvrti član Konavala bio je drugi (Goran Deak u klasi 2).

image

Niko Pulić (Konavle)
 

Tonči Vlašić/

Milan Tatalović je pobjedom u klasi 5B osigurao 20 bodova Dubrovnik Racingu, dok su braća Franić, Đivo i Maro, trećim mjestima donijeli svaki po 12 bodova. Đivo je bio treći u klasi 4A, a Maro u klasi 4B. Treći je bio i Tamas Tomcsanyi u klasi 2, on je četvrti najuspješniji član aktualnog prvaka u Ogulinu, i to je razlog što je Dubrovnik Racing na kraju četvrti, a Župa dubrovačka peta iako imaju isti broj bodova. Naime, četvrti najuspješniji član Župe dubrovačke bio je sad Ivan Jaranović, koji je zauzeo četvrto mjesto u klasi 4A. Župa dubrovačka je do 44 boda stigla jednom pobjedom (Nino Andrejević u klasi 2) i s dva treća mjesta (Deni Kmetović u klasi 6A i Nihad Seferagić u klasi 3).

image

Nihad Seferagić (Župa dubrovačka)

Tonči Vlašić/
image

Deni Kmetović (Župa dubrovačka)

Tonči Vlašić/

U Ogulinu su vozači iz ukupno 20 klubova osvajali bodove. Pelješac Racing je zauzeo petnaesto mjesto zahvaljujući trećem mjestu Janosa Mullera u klasi 5A, dok je Ragusa Racing dvadeseta zahvaljujući šestom mjestu Miha Jozovića u klasi 5B.

Dejan Dimitrijević iz Fly with Kolman je pobjednik utrke u kategoriji I ispred Nina Andrejevića (Župa dubrovačka), dok je treći u ukupnom poretku kategorije Marko Pleše (Ogulin Racing). U TOP 10 ukupno pet vozača klubova iz Dubrovačko neretvanske županije. Šest Goran Deak, sedmi Niko Pulić, deveti Milan Tatalović i deseti Tamas Tomscanyi.

Osim Andrejevića i Tatalovića, koji su slavili u klasi 2 odnosno klasi 5B, pobjede su u Ogulinu ostvarili: Dimitrijević u klasi 1, Marko Pleše u klasi 3, Boris Katić (Karting klub Rijeka) u klasi 4A, Renato Herc (Auto klub Skradin) u klasi 4B, koji je ujedno najbolji junior. Zatim je Renato Jaketić (Vrbovsko Racing) bio najbrži u klasi 5A, Sandi Peteh (Istra racing team Pazin) u klasi 6A, te Ivan Grozdanić (Rogoznica) u klasi 6B. U konkurenciji vozačica prva Erika Marija Kušić (Klek Ogulin).

Jedan od glavnih aduta Dubrovnik Racinga, aktualni prvak i vodeći u grup 5, Saša Radola zbog kvara na automobili nije završio prvu vožnju, te je tako prekinut njegov pobjednički niz. Nastupio je na kraju u drugoj vožnji, u njoj popravio svoje najbolje prošlogodišnje vrijeme na stazi Klek, te tako nije ostao bez bodova (nova tri boda).

Dubrovnik Racing je i dalje vodeći u ukupnom poretku klubova za naslov prvaka Hrvatske, dok je druga Župa dubrovačka, koja i dalje zaostaje 49 bodova. Dubrovnik Racing ima 274 boda, a Župa dubrovačka 225 bodova. Treća je i dalje Rogoznica, koja je u Ogulinu bila šesta s 35 bodova (sad ima 194 boda), a Konavle su četvrte s 189 bodova…

Pobjedu je u konkurenciji timova odnio DAS Motrio Racing Team (Đivo Franić, Maro Franić, Saša Radola, Milan Tatalović), te je narasla njegova prednost u ukupnom poretku. Uoči Ogulina je imao 87 bodova, a sad je prednost u odnosu na konkurenciju 134 boda.

image

Đivo Franić (Dubrovnik Racing)

Tonči Vlašić/
image

Maro Franić (Dubrovnik Racing)

Tonči Vlašić/
image

Dejan Dimitrijević (Fly with Kolman)

Tonči Vlašić/

Dejan Dimitrijević vodi u grupi 1 (četiri pobjede nakon što je u prvoj utrci bio bez plasmana, ukupno 80 bodova, Jurica Majić iz Ogulina je drugi s 54,5 bodova), Tamas Tomcsanyi u grupi 2 sa 74 boda (pobjeda, dva druga i dva treća mjesta, drugi je Nino Andrejević s 58 bodova), Nihad Seferagić u grupi 3 s 84 boda (nakon tri pobjede – dva treća mjesta, drugi je Marko Pleše sa 65 bodova), Boris Katić je preuzeo vodstvo u grupi 4 od Floriana Šaleca iz Auto kluba Zagorje (Katić sad 80 bodova, četvrta pobjeda u nizu nakon nule u prvoj utrci sezone, Šalec ukupno 77 bodova, sad u Ogulinu je bio drugi i osvojio 15 bodova, a nakon četvrte utrke sezone imao je 62 boda, dva više od Katića). U grupi 5 Radola i dalje prvi, ima 83 boda, Nino Jeličić iz Skradina drugi sa 74 boda, Tatalović treći sa 72 boda), dok je Ivan Grozdanić prvi u grupi 6 sa svih pet pobjeda (100 bodova, drugi je Marin Božičević s 90 bodova).

Šesta od ukupno devet utrka prvenstva Hrvatske na brdskim stazama vozi se u Cazinu 11. kolovoza.

08. rujan 2024 01:31