StoryEditorOCM
AutomobilizamPOTVRDIO NIKO PULIĆ

Leteći Konavljanin napustio klub koji je osnovao s legendarnim Dubravkom Čikorom, te sa sinom Ivanom osnovao novi, kreće AK ‘Konavle‘!

Piše Tonči Vlašić
2. veljače 2022. - 16:48

Počeo je ispred Lera, hotela, na Vojnoviću, 'priveo' ga je 1981. godine Dubravko Čikor s kojim je, nakon Domovinskog rata, početkom 90-ih, osnovao najuspješniji hrvatski klub svih vremena na brdu i na krugu, Dubrovnik Racing.

Niko Pulić je u njegovom 'dresu' dosegnuo visine, ne zaboravljaju se najveći pojedinačni uspjesi - tri naslova prvaka Europe na brdskim stazama. Nezaboravna je slika s proglašenja, gala priredbe FIA-e 2000. u Monte Carlu – Pulić je stigao po svoj drugi naslov europskog prvaka na brdu, a Michael Schumacher je podigao nakon četiri sušne godine svoj treći od ukupno sedam naslova prvaka Formule 1.

image
Niko Pulić u trenucima odmora, te uspomena s FIA gala priredbe u Monte Carlu 2000. godine - slika s legendarnim Michaelom Schumacherom

Danas, 40 godina poslije, opet je Niko Pulić podnio zahtjev za osnivanje kluba. Napustio je Dubrovnik Racing. Novi klub je Auto klub Konavle. Upustio se u tu avanturu sa sinom Ivanom, te će hrvatski jug biti bogatiji za još jedan klub, a zahvaljujući čemu će se i najužnija hrvatska općina ucrtati na kartu Hrvatskog auto i karting saveza.

Dolina Neretve ima Auto moto klub Racing Team Ploče, Grad Dubrovnik dva kluba, drugi je Ragusa Racing, u Općini Župa dubrovačka je Auto klub Župa dubrovačka, te Auto klub Pelješac Racing u Potomju.

Potvrdio je Leteći Konavljanin svoj odlazak iz svog Dubrovnik Racinga, odluku da osnuje novi klub skupa sa sinom Ivanom u svojim Konavlima. Ivan je 2011. bio prvak grupe A na brdu, te skupa s ocem pridonosio uspjehu dubrovačkog kluba na brdu, a i na krugu.

Nova sezona počinje u proljeće. Auto klub Konavle će se naći na startu.

25. travanj 2024 15:38