StoryEditorOCM
AutomobilizamBRDSKA UTRKA

Laszlo osvojio Nagradu Radošić Malačka Sveti Dujam, klupski trijumf klubova s juga, Dubrovnik Racing povećao prednost u odnosu na pratnju

Piše Tonči Vlašić
18. lipnja 2023. - 19:14

Malačka je protekla u najboljem redu. Nikakvih problema nije bilo – istaknuo je Dragan Serden, predsjednik Odbora za autosportove Hrvatskog auto i karting saveza,.

Osvojio je Nagradu Radošić Malačka - Sveti Dujam 2023., četvrtu stanicu prvenstva Hrvatske na brdskim stazama, Laszlo Szasz. Pokušao ga je u tome spriječiti Petar Dajak iz Split motosporta, ali je Mađar u ‘dresu‘ Dubrovnik Racinga odbio taj napad, te u zbroju dviju vožnji ostvario gotovo 12 sekundi bolje vrijeme. Tamas Kovacs, koji nastupa za Pelješac racing, bio je treći u kategoriji II, a četvrti u ukupnom poretku.

image

Laszlo Szasz (Dubrovnik racing)

Tonči Vlašić/

Između Dajaka i Kovacsa ‘ugurao‘ se pobjednik kategorije I, Dejan Dimitrijević, član Fly with Kolman, dok je peti ukupno bio Niko Pulić (Konavle), drugoplasirani u kategoriji I u kojoj treći bio Nino Andrejević (Opatija).

Dubrovnik racing je klupski pobjednik utrke, drugo mjesto zauzele su Konavle, a treća je bila Župa dubrovačka. Prvi je osvojio 55 bodova, a drugi i treći po tri manje. Uoči Malačke Dubrovnik Racing 170, bodova, Konavle na drugom mjestu sa 150 bodova, Fly with Kolman 132 boda, Župa dubrovačka četvrta sa 114 bodova, Splitski autoklub peti s 94 boda… Dakle, sad je prednost Dubrovnik Racinga u odnosu na druge Konavle 23 boda (Dubrovnik Racing 225, a Konavle 202 boda), Fly with Kolman je osvojio na Malačkoj 42 boda (četvrti), te je i dalje treći u ukupnom poretku (174 boda), a četvrta je Župa dubrovačka (166 bodova)…

Marino Poropat i Saša Radola su donijela Dubrovnik Racingu po maksimalnih 20 bodova, a Laszlo Szasz 15 bodova. Trojka koja je osvojila bodove za Konavle su Niko i Ivan Pulić, obojica po 20 bodova, a Božo Jovanović Bartulović 12 bodova. I Župa dubrovačka je imala također dvojicu po maksimalnih 20, Marijo Barović i Deni Kmetović, dok je preostalih 12 bodova donio Nihad Seferagić. Ukupno 22 kluba su osvajala bodove na Malačkoj. Pelješac racing je bio osmi (25 bodova: Tamas Kovacs 15, a Janos Muller 10), a dvadeseta Ragusa Racing (11 bodova: Pero Bede 8, te Miho Jozović 3).

U kategoriji II Szasz vodi sa svih 30 bodova, Dajak je drugi sa 16, treći Kovacs ima 12 bodova…, u kategoriji I Dimitrijević ima svih 40 bodova, Poropat, koji je bio četvrti sad na Malačkoj, drži drugo mjesto ukupnog poretka kategorije I s 24 boda, Andrejević ima 21 bod na trećem mjestu, a četvrti je Niko Pulić s 18 bodova…

image

Ivan Pulić (Konavle)

Tonči Vlašić/
image

Saša Radola (Dubrovnik Racing)

Tonči Vlašić/

Na Malačkoj Dimitrijević je bio najbolji u Grupi 1 ispred Mata Milkovića (Dubrovnik Racing), u Grupi 2 prvi Niko Pulić, drugi Andrejević, a treći Goran Deak (Konavle), u Grupi 3 prvi Poropat, drugi Boris Katić (Karting klub Rijeka), a treći Seferagić, u Grupi 4 prvi Ivan Pulić, drugi Ivan Batalić (Splitski autoklub), a treći Cvetko Jaketić (Volovsko Racing), u Grupi 5 Radola prvi, Stipe Medić (Solin) drugi, a treći Natanael Petrov (RTZ), te u Grupi 6 Kmetović prvi, Marin Božičević (RI Autosport) drugi, a treći Marin Gavranović (Dubrovnik Racing).

image

Deni Kmetović (Župa dubrovačka)

Tonči Vlašić/

DAS Motrio Racing Team (Poropat, Radola, Milković i Maro Franić) prvi s 55 bodova, a Specijalisti (Dimitrijević, Nikola Rožić, Branimir Radić, Filip Magdić i Nenad Kolman) drugi s 38 bodova, te nakon četvrte stanice DAS Motrio Racing Team ima 220 bodova, 97 više od tima Specijalisti.

Pelješac Racing (Marin Grljušić i Josip Prizmić) klupski je pobjednik Kupa povijesnih automobila. Pojedinačno, Grljušić je bio najbrži na Malačkoj, a Prizmić treći. Damir Bedalov (Splitski autoklub) drugi. Grljušić ujedno najbolji junior.

Ukupno 94 vozača su nastupila na četvrtoj utrci sezone. Iduća, peta, je 29. Nagrada Stubičkih Toplica, koja je 1. i 2. srpnja. 

05. svibanj 2024 04:27