StoryEditorOCM
AutomobilizamPRVI KRUG NOVE SEZONE PRVENSTVA HRVATSKE

Kako je bilo u subotu na Balaton Ringu? Tko je bio najbolji klub, tko najbolji tim, tko..?

Piše Tonči Vlašić
28. travnja 2024. - 00:55

Dubrovnik Racing je uzeo 120 bodova na subotnjoj utrci na Balaton Ringu, u Mađarskoj, prvom vikendu nove sezone prvenstva Hrvatske na kružnim stazama. Drugi je u poretku klubova bio Fly with Kolman sa 75 bodova, treći Saint Christopher Racing team (40 bodova), četvrti Split Motorsport (28 bodova), peti aktualni prvak, Slavonija i Baranja Racing Osijek (18 bodova), dok je Ragusa Racing šesta (17 bodova).

I u poretku timova najviše razloga za zadovoljstvo ima ekipa s dubrovačkom adresom, Euromarine Das Racing Team u sastavu Maro Franić, Žarko Knego, Frano Dubrete, Lovro Badurina i Igor Ilić, koja je osvojila 111 bodova, 72 boda više od Specijalista, dok je treći tim Becker Print & Promo s 18 bodova.

Najbrži u Diviziji 1 bio je Lovro Badurina (Rijeka) ispred dva člana Saint Christopher Racing Teama, drugi Hrvoje Vukoja, a treći Željko Voilarević Bulić. U Diviziji 2 Igor Ilić (Dubrovnik Racing) prvi, uz njega na postolju još dva člana Fly with Kolman, drugi Tomislav Jaklin, a treći Bruno Sovrano, a četvrti i peti članovi Ragusa Racinga, Romano Radić i Luka Blažević. Potonji, prošle sezone prvak Divizije 1, bio je najbrži na treningu, ali u utrci je ostao bez plasmana. Ispred njega se izvrtio Slovenac, a Blažević je naletio na njega. 

U u Diviziji 3 dvoboj dvojice članova Dubrovnik Racinga, Luka Fabijančić je dobio Mara Franića. U Diviziji 4 prvi Frane Jukić (Dubrovnik Racing), u Diviziji 5 prvi Petar Dajak (Split Motorsport), drugi Valter Nežić (Fly with Kolman), a treći Igor Tomljanović (Slavonija i Baranja Racing Osijek), u Diviziji 6 opet dvoboj dvojice članova Dubrovnik Racinga, Frano Dubreta - Žarko Knego. Potonji je bio najbrži na treningu, ali je izletio, te je Dubreta osvojio utrku, dok je u Diviziji 7 Ozren Granda (Dubrovnik Racing) poveo utrku za prvaka.

image

Ozren Granda (Dubrovnik Racing)

Marko Puljić/
image

Frano Dubreta (Dubrovnik Racing)

Marko Puljić/
image

Žarko Knego (Dubrovnik Racing)

image

Žarko Knego (Dubrovnik Racing)

image

Luka Fabijančić (Dubrovnik Racing)

Marko Puljić/
image

Maro Franić (Dubrovnik Racing)

Marko Puljić/
image

Maro Franić (Dubrovnik Racing)

Marko Puljić/
image

Ozren Granda (Dubrovnik Racing)

Marko Puljić/
image

Frano Dubreta (Dubrovnik Racing)

Marko Puljić/

SEZONA 2024. NA KRUGU

U nedjelju, 28. travnja, vozi se druga utrka sezone. Grobnik je 15. i 16. lipnja domaćin treće i četvrte utrke sezone, na Slovakia Ringu će se 24. i 25. kolovoza održati peta i šesta utrka, na Salzburgringu 21. i 22. rujna sedma i osma utrka, te na Grobniku, 9. i 10. studenog, posljednje dvije utrke sezone, deveta i deseta.

02. svibanj 2024 06:12