StoryEditorOCM
AutomobilizamPETA BRDSKA UTRKA SEZONE

Dubrovnik Racing nije osvojio Sljeme, ali je povećao prednost, Deni Kmetović je jedini uspio dobiti vodećeg u Grupi

Piše Tonči Vlašić
2. srpnja 2023. - 21:17

Nije 29. Nagradu Stubičkih Toplica osvojio Auto klub Dubrovnik Racing, vodeći u ukupnom poretku klubova prvenstva Hrvatske na brdskim stazama, ali je opet razvukao osmijeh jer je osvojio više bodova od prvog pratitelja, Auto kluba Konavle, te aktualnog prvaka, Župe dubrovačke.

Nenad Kolman, Filip Magdić i Dejan Dimitrijević su trojka, koja je donijela pobjedu s one strane Sljemena Auto karting klubu Fly with Kolman. Sva trojica po 20 bodova, dakle, maksimalnih 60, pet više od Dubrovnik Racinga (Saša Radola i Marino Poropat po 20, te Mato Milković 15), deset više od treće Župe dubrovačke (Deni Kmetović 20, a Marijo Barović i Antonio Hernaut po 15), petnaest više od četvrtog Auto kluba Konavle (Ivan Puić 20, Niko Pulić 15, a Božo Jovanović Bartulović 10), dvadeset i jedan bod više od Auto kluba Zagorje, koje je peto (Florian Šalec 15, a Krunoslav Car i Filip Pavlina po 12)…

Uoči pete utrke sezone, jurnjave na stazi od Pila na Sljeme, Dubrovnik Racing je imao 23 boda više od Konavala. Sad je ta prednost narasla na 33 boda. Flay with Kolman je bio treći s 51 bodom manje. Sad zaostaje 46 bodova. I dalje je treći. Župa dubrovačka je i dalje četvrta s 64 boda zaostatka za Dubrovnik Racingom…

SAD JE RAZLIKA 92 BODA

DAS Motrio Racing Team (Saša Radola, Marino Poropat, Mato Milković, Igor Ilić, Maro Franić), vodeći u ukupnom poretku, osvojio je 55 bodova na Sljemenu, pet manje od tima Specijalisti (Nenad Kolman, Filip Magdić i Dejan Dimitrijević). 

Međutim, velika je prednost DAS Motrio Racing Teama, koji je nakon prve četiri utrke imao čak 97 bodova više od tima Specijalisti.

image

Niko Pulić na 28. Nagradi Stubičkih Toplica u ljeto 2022. godine

Tonči Vlašić/

Dimitrijević je ukupni pobjednik 29. Nagrade Stubičkih Toplica. Dobio je svih pet utrka ove sezone u kategoriji I, te uvjerljivo vodi s maksimalnih 50 bodova. Drugi u ukupnom poretku na Sljemenu bio je Nino Andrejević (Opatija), a treći Marino Poropat (Dubrovnik Racing). Poropat je drugi u ukupnom poretku s 30 bodova, a Andrejević treći s 29 bodova…

U Grupi 1 na petoj utrci sezone Dimitrijević je slavio ispred Milkovića, u Grupi 2 prvi Andrejević, drugi Niko Pulić, a treći Tamas Tomcsanyi (Dubrovnik Racing), u Grupi 3 Poropat prvi, Boris Katić (Karting klub Rijeka) drugi, a treći Nihad Seferagić (Župa dubrovačka), u Grupi 4 prvi Ivan Pulić, drugi Filip Magdić, a treći Cvetko Jaketić (Vrbovsko Racing), u Grupi 5 Radola prvi, a drugi i treći članiovi Zagorja, Florian Šalec odnosno Filip Pavlina, te u Grupi 6 prvi Kmetović, drugi Marin Božičević (RI Autosport), a treći Borna Vlašić (Sveta Nedjelja).

U Grupi 1, 2, 3, 4 i 5 slavili su vodeći u ukupnom poretku, u Grupi 6 Kmetović je propustio prve dvije utrke, a nakon toga ostvario tri pobjede te sad ima 60 bodova. Božo Jovanović Bartulović je slavio na prve dvije utrke (40 bodova), a nakon toga u iduće tri osvojio 28 bodova. I dalje vodi, ali je sad njegova prednost samo 8 bodova..

image

Deni Kmetović na 28. Nagradi Stubičkih Toplica u ljeto 2022. godine

Tonči Vlašić/

Do kraja sezone su još četiri utrke. Još 40 bodova se dijeli za prvaka kategorije I, još 80 bodova za prvaka grupe, još 240 bodova za klupskog prvaka...

Iduće brdo je Nagrada Ogulina, koja se održava 29. i 30. srpnja. 

SEZONA ZAVRŠAVA U DUBROVNIKU

Nakon Ogulina, sedma brdska utrka sezone je u Ilirskoj Bistrici od 1. do 3. rujna, potom slijede 42. Buzetski dani, koji su od 15. do 17. rujna, a sezona na brdu završava posljednjom devetom utrkom, Nagradom Dubrovnika – Memorijal Željko Đuratović Trofej Dubravko Čikor, koja se održava 7. i 8. listopada.

05. svibanj 2024 03:40