StoryEditorOCM
Zabavadubrovački bend Valetudo slavi 20. rođendan!

"Uvijek smo zagrijani, probe su redovitije nego ikad, a nakon Nove godine, spravite se za nove singlove!"

Piše Lorita Vierda
14. studenog 2022. - 13:36

Sveta Kata - Valetudo na vrata! I to na vrata kluba Dubina gdje će napraviti slavljenički koncert za svoju vjernu publiku koja ih prati evo već 20 godina. Dugo je to plodno i lijepo razdoblje u kojemu su rasli i oni kao ljudi, njihove obitelji, svirka bivala sve bolja, a njihove pjesme sve omiljenije, a rasla je s njima i publika koja ih voli i prati od samih početaka. A oni su se dogdili u klubu mladih orlando jednog studenog, nakon par dogovora oko toga da bi bilo u redu krenuti u novi projekt s ozbiljnim namjerama.

-Pa jednom smo se našli ispod Sponze, malo popričali Nikša i ja (Nikša Selmani, op.a.) i evo, već 20 godina smo skupa! - priča frontmen Valetuda Srđan Obad kojemu je u tom trenu bilo dosta ‘povremenih‘, ‘privremenih‘ i projekata bez nekog jasnog cilja. 

image

Dubrovački bend Valetudo slavi 20 godina postojanja

Valetudo/

-Imamo ogroman broj članova, ljudi koji su surađivali s nama, to su sve i dalje naši Valetudovci, a ovih prvih dvadeset godina bile su nam super kreativne, zabavne, imali smo odlične svirke, a tako namjeravamo i nastaviti. Plodno doba, plodan bend, mi u bendu, izračunali smo, imamo 16-oro djece!" - smije se Obad i dodaje kako su utrenirani, zagrijani i da se, unatoč poslovnim i obiteljskim obavezama, stalno i redovito sastaju i sviraju i češće nego prije, jer mogu.

-Sad smo pogotovo redoviti, održavamo probe dva puta tjedno, jer djeca su nam sad već narasla, pa nam recimo to tako ‘dozvoljavaju‘ i imamo malo više vremena za svirke. A sviramo svugdje, volimo svirati, volimo nastupe, naša nas vjerna publika voli i prati, i imamo dosta planova pogotovo ovih u bližoj budućnosti pa ćemo se, ajmo tako reći, malo i nadograditi." - priča Srđan čija je supruga Nina jedina žena u bendu.

image

Dubrovački bend Valetudo slavi 20 godina postojanja

Valetudo/

-Još uvijek! Zato smo joj na neki način odali i počast datumom rođendana Valetuda koji je zapravo na njezin rođendan, pa onda slavimo sve skupa."

Nemaju neke posebne tajne oko planova, u njih je uvijek sve bilo otvoreno i rekli bi danas popualrno ‘transparentno‘, pa kad imaju materijal rado ga i najave. Nakon tri albuma ‘Ekvator‘, ‘Samo jednom se ljubi, sve je ostalo majka‘ i ‘Pasaporat‘, slijedi ‘peglanje‘ četvrtog albuma s kojeg će nas najprije, kako to uvijek i rade, obradovati s nekoliko singlova. Od 1. siječnja 2023. kreću s upoznavanjem publike s novim singlovima tamo negdje do ljeta, a kompletan četvrti album čut ćemo kad ga čujemo i kad ga dovrše i budu zadovoljni.

-Baš na slavljeničkom koncertu imat ćemo za zainteresirane kao probni album za slušanje, a i sam koncert bit će nešto dulji nego inače. Izabrali smo dosta pjesama, bit će to svojevrsna retrospektiva. Naravno, da bismo odsvirali sve što smo ikad napravili koncert bi trajao dva dana, ali i ovako ćemo uspjeti za našu vjernu publiku odsvirati puno, puno toga." - najavljuje Srđan koji se nastupu veseli baš kao i publika.

image

Dubrovački bend Valetudo slavi 20 godina postojanja

Valetudo/

‘Nećeš dobiti kita‘, ‘Direktor banke‘, ‘Mala zemlja, velik dug‘, Tintoretto, ‘Defora od mora‘, ‘Mediteraneo‘, ‘Zašto kiša pada‘, ‘Teta Marilka‘, ‘Electro boy‘,...ma tko bi nabrojio sve njihove hitove, a ono što je posebno kod Valetuda jest da uvijek imaju priču koja potpuno zaokružuje stvar. Bez besmislenog nabrajanja stihova, priča je uvijek središte ovog dubrovačkog benda koji funkcionira kao obitelj, tako im sve stvari i zvuče, a i za spotove se oslanjaju na dubrovačke suradnike u koje imaju povjerenja i dosad nisu pogriješili. Tako planiraju raditi i dalje, a mi se baš veselimo izbacivanju novih singlova koji će nam leći kao šamar budali taman kad završe divljanja od festa i krene ono mirno doba koje neki zovu ‘gluho‘, a koje će Valetudo začiniti upravo novim zvukom, ‘Mediterana kakav je nekad bio‘. Praznik za uši!

Ako ste slučajno, mada ne vjerujemo, zaboravili što je sve Valetudo napravio u ovih dvadeset godina, brzo na slušanje i pripremu za koncert!

01. svibanj 2024 03:29