StoryEditorOCM
ZabavaDUBROVNIK JAZZ OUTBREAK

Prva festivalska večer oduševila publiku u Lazaretima, pripremite se za večerašnji nastavak

Piše DV
12. studenog 2022. - 16:34

U Lazaretima je u petak počelo drugo izdanje Dubrovnik Jazz Outbreak festivala i to nastupom dubrovačkog pijanista sa zagrebačkom adresom, Petrom Ćulibrkom, koji je promovirao svoj prvi autorski solo album „Old School“.

Drugim koncertom večeri, Zvonimir Šestak i Groove Assembly zapalili su već dobro ugođene Lazarete vatrenim ritmovima skladbi sa Šestakovog Porinom ovjenčanog autorskog prvijenca „In the Pocket“.

"Pored virtuoznosti i iznimne nadahnutosti izvođača, prva festivalska večer ostat će zapamćena po iznimno brojnoj i angažiranoj publici. Osobito veseli veliki broj učenika i studenata koji su s entuzijazmom i u punoj koncentraciji pratili cijeli program. Pokazali su ne samo da Dubrovnik ima jazz publiku već i da jazz u Dubrovniku ima (svijetlu) budućnost", kažu iz Dubrovačke baštine.

Festival se nastavlja večeras predstavljanjem autobiografije Charlesa Mingusa „Gore nego psetu“ i potom koncertnom promocijom najnovijeg autorskog albuma Mira Kadoića, „Prije dana“. Posljednja festivalska večer, 13. studenog, rezervirana je za prezentaciju knjige Davora Hrvoja „Zamrznuta glazba“ te koncertnu promociju posljednjeg autorskog albuma „Trio, Duo, Solo“, Darka Jurkovića Charlija.

Festival je svečano otvorila Julijana Antić Brautović, pročelnica gradskog Upravnog odjela za kulturu i baštinu.

20. travanj 2024 05:24