StoryEditorOCM
ZabavaFEJSBUK STRANICA ZA ČIL I AMJUZMENAT

Gwantyerra news slavi deveti rođendan: ‘Čil je način života, a u nas je u krutom stanju, glumi vrata, pa možemo reć - bubnuli ste o čil, gospodo!‘

Piše Lorita Vierda
20. studenog 2021. - 18:17
Redakcija Gwantyerra Newsa koja se stalno brine za sve dijelove grada i njihove stanovnike da dovoljno čilaju i doznaju usput što je in u gradu i svijetuGwantyerra News Official

Njuz je k'o arena, mi smo gladijatori, a publika ako ne dobije svoju dozu spominjanja Gruža, Lapada, gužve krozgrad, Libertasovih autobusa itd. odma ide palac dolje. Ali mi na Njuzu nismo hrčci koji vrte j***** kolo. Ono čime smo vas razmazili dobijate na kapaljku, dok ćete isto tako bit obasuti teškim šitpostingom i stvarima koje vama ništa ne znače, a nama rade amjuzmenat. Izrazi poput "malojereč", "kenova kaco" ili "odgusta" samo što se ne recitiraju na otvaranju ljetnih!

Svi znamo za Facebook stranicu Gwantyerra News i njihove duhovite osvrte na svaku situaciju u gradu, državi i svijetu, osobe koje neprekidno iskaču s ekrana njima su poslastica za 'oderat', a čitateljima neizmjeran izvor zabave. Iza stranice stoji anonimna redakcija ljudi s duhom koji su razvili i posebno ljubljen sleng čije riječi i izrazi odavno krase divote dubrovačkog govora i hrvatskog jezika, a kratke storije od par rečenica koje pogađaju u bit mjesta, osobe ili događaja na GN se uvijek prate sa zanimanjem. Obožavatelja i pratitelja imaju puno, a nedavno su proslavili devet godina postojanja, na sveopću radost fejsbuk puka. Ako ne skužite neke riječi i izraze u ovom razgovoru, slobodno prosurfajte stranicom Gwantyerra Newsa, razjasnit će vam se nakon nekoliko postova.

image
Gwantyerra News Official

Kazin ti je krozgruž

Kako je krenulo s Gwantyerrom i zašto?

-Vel, vel, vel. Nisu li nas se to u Dubrovačkome sjetili nakon nepunog desetlječa. Zajebavam se, uglavnom evo neću puno pi**it da ne zauzimam prostor ovima što su napravili đir Stradunom. Kako je krenulo? Ne sjećam se što sam objedovo, a ne kako je krenula korporacija, kažem korporacija jer Gwantyerra je korporacijska velesila koja osim Njuza drži i dubrovačkog malonogometnog giganta Heracles, ali više o tome ćemo kad se budemo izbijali pivicama na turnirima namalije barica. U suštini Njuz je krenuo kada je tadašnji ribar Delumbije, nakon ljubavnog brodoloma otplovio u Nepoznato te proglašen Presvetim od strane Đonatana F. Gvantjere poznatijeg kao Đonson & Đonson s kojim upravo razgovarate, te svoje mile kćerkice Pauline Horvat od Propete Federer poznatije kao Paula Federer. A da bi sve bilo po protokolu i Njuz kao oltar Presvetome Delumbiju ugledao svjetlo dana pobrinuo se Dragutin 'Draxler' Milozanović poznatiji kao Drago Miloza. D rest iz histori.

Što je po vama najkarakterističnije za ovo naše podneblje, jesu li to neki izrazi koje koristite u objavama, ton te objave, neprekidno njorganje oko nečega, nešto što je spešl za nas, a na što se GN referira u postovima?



- Naš je sleng i izrazi iz istog pokorio grad pod Srđem kao što je Josephe F. Bašitza u Obr Wan Kenobijevom bestseleru "Smak bivše Džentlmenslavije" pokorio Španiju za vrijeme Cara Pietra. Njuz je ko arena, mi smo gladijatori, a publika ako ne dobije svoju dozu spominjanja Gruža, Lapada, gužve krozgrad, Libertasovih autobusa itd. odma ide palac dolje. Ali mi na Njuzu nismo hrčci koji vrte j***** kolo. Ono čime smo vas razmazili dobijate na kapaljku, dok ćete isto tako bit obasuti teškim šitpostingom i stvarima koje vama ništa ne znače, a nama rade amjuzmenat. Da da Bero Jeliniću, vrlo često opalimo nešto nama za čilamenat, što nitko od 4000 i više ekipe u publici neće skontat. Zašto se i ne bi potratali, izrazi poput "malojereč", "kenova kaco" ili "odgusta" samo što se ne recitiraju na otvaranju ljetnih! Ne srljajmo u mejnstrim.

image
Gwantyerra News Official

Čilamente izdanja

Ima li neka osoba da vam baš stvarno dava materijala za zezanciju, u gradu, u državi, u svijetu? Tko vam je najdraži za oderat?

- Andro i Pero u čilamente izdanjima su svojevremeno žarili i palili Njuzom, zazivamo često i veliki povratak Mommy, našlo se tu još nekih aktera sa scene, ali ipak nam je najdraže udarat podrške gradskim oriđinalima, koje kapitalizam guta poput morske nemani.

Devet je godina puno, pa čak i za jednu fejsbuk stranicu, čudo se niste proširili i zauprave po internetima. Najavljuje se fan shop, hoće li, kad će...?

- Čekali smo da finemo u Moskaru pa da ugasimo Njuz. Đe ćemo se širit? Eno je Paulina bila opalila solo karijeru, gorila je i krava i štala, Mlinarič je već banuo s papirom i olovkom! Ali svijet je pun Cukija i Cukinica, pa je tako mlađahna Paulina satrana u srži, što od Cukija što od femidinosaura, da ne ostane ni pomen na ljepotu što bi reko Štuki. Ali nema veze. Zaslužila je bit dio fan šopa koji će svakako grunut. Grunuče. Ne pitajte kad jer kad grune pitat ćete koliko je danas novozaraženije pošto to više neće imat mjesta u medijima pored GN fan šopa!

Čill je neki moto života u GN, što bi sve taj čill obuhvaćao?

image
Gwantyerra News Official

- Čil je način života. Mi na redakciji nemamo vrata. U nas u redakciji se čil može rezat nožem, tako da zapravo imamo čila u krutom stanju od kojega su improvizirana vrata napravljena. Znači golim okom nemamo vrata, a opet bubnete glavom, a ne znate o šta ste bubnuli. Bubnuli ste o čil gospodo. Bubnuli ste o čil.

Preporuke za građane u ovoj nemiloj situaciji đe nas teroriziraju.

- Uhitite se Njuza.

26. travanj 2024 19:55