StoryEditorOCM
ZabavaJEDVA ČEKAMO!

Embassy Films u Dubrovnik dovodi četvrtu sezonu Amazonove serije, za njih će se prije sezone otvoriti dubrovački hoteli

Piše dv
13. siječnja 2022. - 13:29
Scenom paljenja filmskog naselja u Posatu nakon dva tjedna zavrsen je dobrovacki dio snimanja filma Robin Hood Origins. Niksa Duper/Cropix

Veliko uzbuđenje u Gradu vlada ovih dana, nakon što je dubrovačko-američka produkcijska kompanija Embassy Films objavila takozvani casting call odnosno poziv za statiste.

image
U Dubrovniku je lani sniman film s Nicholasom Cageom i Pablom Pascalom The unbearable weight of a massive talent
Embassy Films Croatia

"Za potrebe snimanja američke akcijske TV serije tražimo muške i ženske statiste u dobi od 18 do 70 godina. Snimanje će se održati u Dubrovniku sredinom veljače ove godine. Prijaviti se možete putem linka" - pozvali su iz Embassyja iza kojeg je sad već poduga lista ozbiljnih produkcijskih bisera koji su Dubrovnik lansirali u sam vrh kao hit tv i film destinaciju. Embassy neumorno radi pod palicom Dubrovkinje Erike Milutin koja još uvijek ne može odati detalje o nadolazećem snimanju koje će Grad probuditi iz zimskog sna. Već neko vrijeme nismo imali veliku produkciju u Gradu, a nakon posljednjeg desetljeća kad je Grad bio 'zauzet Igrom prijestolja, Ratovima zvijezda, robinom Hoodom i brojnim drugim tv serijama i filmskim projektima, Dubrovčani ali i brojni statisti diljem Hrvatske pohrlili su na link Embassy Filmsa pitajući imaju li i oni 'šanse' budući su već sudjelovali u brojnim snimanjima.
Vlasnica Embassy Filmsa Erika Milutin još uvijek ne može odavati nikakve detalje.

image
Producentica Erika Milutin Diller
 
Marko Miscevic/Cropix

-Mogu samo reći da se radi o američkoj akcijskoj tv seriji u produkciji Amazona odnosno Paramounta, da se radi o četvrtoj sezoni serije i to je zasad sve, ne smijemo otkrivati ni najbezazlenije detalje - poručuje Milutin. 

Doznajemo da će snimanje početi sredinom veljače i trajati oko dva tjedna te da će produkcijske ekipe biti dovoljno da će se za njih otvoriti hotelski kapaciteti.

-Neće ekipe biti ništa manje nego na bilo kojem drugom snimanju koje smo radili, to je takav posao. Bit će ih jako puno. Neće se samo Argentina otvoriti, trebat će i drugi dubrovački hoteli primiti ekipe, ali to je stvarno sve što možemo zasad reći."

Amazon i Paramount u zadnje slove kao kuće koje po epizodi određenih serija troše i do 10 milijuna dolara i utrkuju se s Netflixom čija je popularnost u pandemiji narasla jednako kao i produkcijski apetiti, a u moru serija koje obje kuće izbace svakih par mjeseci treba se znati snalaziti. 

image
Snimanje serije Game of Thrones u Dubrovniku
Tonci Plazibat/Cropix

U svakom slučaju neće izostati svo ono uzbuđenje i veselje koje još jednu veliku svjetsku produkciju dovodi u grad, taman pred proljeće!

16. travanj 2024 23:52