StoryEditorOCM
KalelargaMOLE ZA STRPLJENJE

Zbog snimanja američke tv-serije idući će tjedan pola Voštarnice biti blokirano! "Vošta" će biti kulisa za razrušeni Mosul!

Piše Zadarski.hr
10. travnja 2024. - 11:05

Domaća produkcijska kuća Embassy films uputila je priopćenje u kojem moli građane za strpljenje jer idućeg tjedna na području Voštarnice i Poluotoka počinje snimanje američke tv-serije u kojoj će zadarski ambijenti "glumiti" irački Mosul. Zbog snimanja će više dana biti blokirane neke gradske ulice. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti. 

Ovim putem obavještavamo sve stanovnike Zadra da će se na području naselja Voštarnica, a uz sve dozvole grada Zadra i nadležnih službi, održavati filmsko snimanje u produkciji AMBASADA STUDIO d.o.o.

Područje na kojem snimamo proteže se na nekoliko ulica: - Ul. Frana Alfirevića - Ul. Rikarda Katalinića Jeretova - Ul. Obala kneza Branimira (s unutrašnje strane) - Ul. Ivana Brkanovića - Ul. Ivana Mažuranića.

Na priloženoj slici označeni su dijelovi navedenih ulica u kojima se odvija snimanje (crvena boja) i dijelovi ulica koje moramo isprazniti od parkiranih auta (crvena i žuta boja) za potrebe snimanja:

Pripreme za snimanje počinju u subotu 13.04.

Do ponedjeljka 15.04. u 12:00 sati vlasnike vozila molimo da izmjeste svoja vozila jer za potrebe snimanja i iz sigurnosnih razloga označene ulice trebaju biti slobodne od auta u periodu od 15.04. do 19.04.

Od 15.04. do 19.04. biti će onemogućeno prometovanje autima na ulici Frana Alfirevića, ul. Obala kneza Branimira s unutrašnje strane i ul. Rikarda Katalinića Jeretova od broja 5 do broja 7a i donjem dijelu ulice Ivana Brkanovića, osim za potrebe javnih službi (Hitna pomoć, vatrogasci, Čistoća, itd…)

Upravni odjel za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša izdao nam je suglasnost za privremenu regulaciju prometa prema kojoj će na određenim dijelovima ulica na kojima snimamo, biti potrebna privremena regulacija prometa. To znači da će se tijekom snimanja 17.04. u popodnevnim satima te 18.04. tijekom cijelog dana, vršiti povremeno obustavljanje prometa na nekim dijelovima ulica, prvenstveno ulici Ivana Mažuranića, kojima prolaze naša snimajuća vozila.

17.04. Snimanje će se odvijati I u unutarnjem dvorištu ulice Borelli na kućnom broju 3.

Pješački promet će uvijek biti neometan. Na dane snimanja 17.04. i 18.04., na svim lokacijama snimanja, a radi Vaše sigurnosti, imati ćemo redare koji će Vas provesti kroz set, ako je to jedini put kojim morate ići da bi došli do vašeg cilja.

Ovim putem vas molimo za razumjevanje i strpljenje kako bi smo uz vašu pomoć osigurali što manje ometanja redovitih dnevnih aktivnosti lokalnih stanovnika.

01. svibanj 2024 10:22