StoryEditorOCM
ZabavaTOČNO U PODNE

Foto: Dubrovčani zapjevali kolendu ispred gradske vijećnice, gradonačelnik Mato Franković pozdravio kolendare i čestitao sugrađanima blagdane

Piše Dv
24. prosinca 2021. - 12:42

Vrijeme je danas bilo naklonjeno kolendarima koji su se okupili pred zgradom gradske uprave kako bi pjesmom uveličali blagdane i gradonačelniku uputili čestitke.

Tradicionalna kolenda u izvedbi Folkornog ansambla Linđo i Gradske glazbe Dubrovnik privukla je brojne znatiželjnike, a domaćin gradonačelnik Mato Franković čestitao je kolendarima i svim sugrađanima Badnji dan i poželio im sve najljepše za nadolazeći Božić.

- Pred osvit drugog Božića kojeg dočekujemo u novim uvjetima sjetimo se da smo zajedno u iščekivanju Kristova rođenja. U tom sretnom činu iščitajmo nadu u bolju sutrašnjicu. I ovog Božića podijelimo toplinu i dobrotu s našim najbližima. Osvrnimo se i na potrebite. Puno je među nama onih koji su usamljeni, bolesni, preplašeni. Možda to i ne pokazuju, a pate. Poklonimo im pažnju, ponudimo im pomoć. Neka se ne osjete zaboravljenima i napuštenima. Dopustimo si veselje, ali nagradimo i jedni druge odgovornim ponašanjem. Očuvajmo zdravlje unutar svojih obitelji, a za sve drugo će biti vremena. I ova pandemija će stati i vratit ćemo se našim dragim običajima i vjernim tradicijama. Duh ovog blagdana ionako nije u pojavnostima, on se krije u nama. Zato vama i vašim obiteljima od srca želim čestit i blagoslovljen Božić uz želju da ga provedete u zajedništvu i u toplini svojih domova uz, kako kaže kolenda - zdravlje i veselje i duhovno spasenje! Jer drugačije jest, ali opet je isto. Od davnina, kroz stoljeća. I bit će opet tako sutra. Nigdje kao u gradu kolendara, kazao je Franković.

02. svibanj 2024 06:41