StoryEditorOCM
ZabavaO OVOME PIŠU U SRBIJI

Beograđanin u Dubrovniku naručio ‘kafu‘ i čitav doživljaj prepričao na društvenim mrežama

Piše SR
26. srpnja 2023. - 11:19
Stradun 2023. ”Naručio sam kavu u samom središtu starog grada, na onom glavnom šetalištu”, tako piše turist iz BeogradaBozo Radic/Cropix

"Srbin u Dubrovniku, utisak", tako je naslovljena objava na Redditu koju je objavio Beograđanin nakon boravka u našem gradu. 

"Pozdrav iz Beograda. Jučer sam došao iz Dubrovnika, proveo jedan dan. Generalan dojam je da su svi jako ljubazni, prodavačice, konobari, svi redom. Cijene su veće, ***i ga to je ipak ekskluzivno mjesto, mada nisam naišao na čuvenu skupu kavu u Dubrovniku.

image

Objava beogradskog turista o iskustvu u Dubrovniku

Reddit/Reddit

Naručio sam kavu u samom središtu starog grada, na onom glavnom šetalištu. Naručio sam espresso s mlijekom, i još objašnjavam konobaru nešto, on me pita da stavi u veću šalicu, ja mu pričam, itd... Čuo je moj srpski/beogradski naglasak. Donio račun i kaže "evo s popustom malim", ja pogledam cijena 2,8 eura. Je li on dao meni popust jer sam "naš", ili je bio neki happy hour, nemam pojma. Ali to je stvarno bilo prepovoljno za takvu lokaciju piti kavu.

Dubrovnik kao Dubrovnik je nešto najnevjerojatnije, bio sam na zidinama, grad je prekrasan. Već sam očekivao da bude lijep, ali Dubrovnik je zaista nešto posebno. Iznenadio sam se da ima i pravoslavna crkva Svetog blagovještenja u samom centru. Nitko mi nije razbio vozilo, sve je bilo fenomenalno. Veliki pozdrav iz Beograda".

image

Dobio kavu s popustom pa se čudi

Tonci Plazibat/Cropix

Među ostalima, ovaj tekst prenijela je i Nova.rs, kao i komentare na dojam Beograđanina o Dubrovniku. "Čini se da su neki bili iznenađeni što uopće ima potrebu napominjati da mu nitko nije razbio automobil", prenose te pitaju svoju publiku kakva su njihova iskustva s ljetovanja u Hrvatskoj.

27. travanj 2024 14:48