StoryEditorOCM
ZabavaParac osigurao nominaciju

Album klape Kaše konkurira za Porina

Piše dv
18. veljače 2022. - 11:30

Album dubrovačke klape Kaše „Misa svetoga Vlaha“ nominiran je za diskografsku nagradu Porin u kategoriji Najbolji album klapske glazbe! Skladateljsko je djelo Vicka Dragojevića, voditelja i člana klape, koji je na njemu, stavak po stavak, radio nekoliko godina, koristeći liturgijske tekstove u šest od devet skladbi dok su “Ti si duša grada”, “Kruše sveti” i “Dah tvoj grije bijeli kamen” rađeni po stihovima Bože Vodopije.

Novo diskografsko ostvarenje objavljeno je u izdanju Geenger recordsa. Snimanje i editing odradio je Šime Lukšić, a mastering Žarko Dragojević. Za prekrasno grafičko oblikovanje bile su zadužene Nora Mojaš i Made Milićević. Izdavanje je poduprlo Hrvatsko društvo skladatelja.

image
Misa svetoga Vlaha konkurira za Porina
Klapa Kaše

„Misa svetoga Vlaha“ četvrti je album klape Kaše. Nasljednik je albuma „Tezoro“ koji je također bio nominiran za Porina i to 2020. u kategoriji Najbolji album pop-folklorne glazbe.

U 15 godina postojanja klapa Kaše je osvojila preko 50 nagrada na raznim festivalima, među kojima su i apsolutna pobjeda na Festivalu dalmatinskih klapa Omiš 2012. te na Večerima dalmatinske šansone Šibenik 2015. s „Petrunjelom“.

01. svibanj 2024 13:38