StoryEditorOCM
Kućni ljubimciKućni ljubimci

Vlasnici više ne moraju u Split: Ploče su dobile prvi salon za uljepšavanje pasa. Pogledajte najsimpatičniji ‘frizeraj‘!

Piše Ante Šunjić
30. ožujka 2023. - 20:52

Psi su najveći čovjekovi prijatelji i osim velike radosti i zadovoljstva donose i odgovornost i brigu kao kućni ljubimci. Ne samo u hranjenju i šetanju, već i u stalnoj i kvalitetnoj njezi. Koliko ima pasa u Pločama, nitko pouzdano ne zna, ali sigurno je da ih ima nekoliko stotina. Zbog potreba svojih kućnih ljubimica i ljubimaca, njihovi vlasnici sve donedavno morali su putovati u Makarsku ili Metković, ili čak i u udaljenije destinacije. No, više nije tako.

Mariana brine za sve

Kupanje, šišanje, održavanje, raspetljavanje dlaka, sve te i mnoge druge usluge svojim dlakavim ljubimcima sada mogu priuštiti i u Pločama. U prvom pločanskom ‘beauty salonu’ za pse koji vodi marljiva, vrijedna i pedantna vlasnica Mariana Giljević. Fen, šampon, škare ili češalj u njenima rukama kao da djeluju umirujuće prema “mušterijama” koje se strpljivo prepuštaju tretmanu. Koji, kada uključuje kupanje i šišanje, traje i do dva sata.

image

.

Ante Šunjić/

“Ovaj posao ne možete raditi ako ne volite životinje. A ja ih jako volim i mogu reći da sam, na vlastito zadovoljstvo, spojila posao i ljubav prema životinjama. I sada imam njemačkog ovčara Simbu i Lilu, koji pripada Shittzy pasmini s Tibeta. Njega sam udomila u Zadru, nakon što sam se vraćala iz Zagreba s tečaja za izložbeno šišanje pasa (Poodle Continental Clip). A salon je dobio ime po njihovom prethodniku, njemačkom ovčaru koji je morao biti uspavan. Zadovoljna sam jer ima dosta posla i radim ono što volim”, kaže nam Mariana. U njenom salonu za uljepšavanje pasa nude se usluge kupanja, šišanja, higijene ušiju i očiju, skraćivanja noktiju, tretmani hidratacije, tretmani protiv gljivičnih bolesti, čišćenje analnih žlijezda i druge usluge, a koliko je ovakav sadržaj bio potreban Pločama govori i činjenica kako su posjetitelji salona sve češće i vlasnici mačaka ili kunića.

image

.

Ante Šunjić/

Povjerenje je najvažnije

I svi su više nego zadovoljni uslugom! A da bi danas mogla pružati kvalitetne usluge, Mariana je određeno vrijeme posvetila edukaciji. Nakon završetka srednje veterinarske škole u Kaštel Štafiliću, stažirala je kao veterinarski tehničar, zatim je položila stručni ispit na zagrebačkome Veterinarskom fakultetu za samostalno obavljanje poslova veterinarskog tehničara, te studij grooming u Zagrebu. Zanat je “pekla” kod svojih prijatelja i poznanika o čijim je ljubimcima vodila brigu. Kako je interes za njenim uslugama rastao, odlučila je, koristeći poticaje, otvoriti vlastiti salon. Što se pokazalo kao pun pogodak. No, Mariana ne namjerava stati. Stalno radi na daljnjoj edukaciji, jer će joj nova znanja i vještine pomoći da pruži dodatna zadovoljstva sve većem broju kućnih ljubimaca u Pločama i okolici, a time i njihovim vlasnicima.

image

.

Ante Šunjić/

Vlasnici pasa ne kriju zadovoljstvo novim sadržajem u gradu i uslugama koje se nudi njihovim ljubimcima. Jedna od njih je Branka Jerković koja za Marianu ima samo riječi hvale.

“Ovaj salon znači mi sigurnost, olakšanje i zadovoljstvo jer znam da će u njemu moj psić dobiti najbolju uslugu. Imam bezgranično povjerenje u Marianu i mogu reći da je ona prva, ali i zadnja koja će na njega staviti škare”.

Slično razmišljaju i drugi posjetitelji pločanskoga ‘beauty salona’.

image

.

Ante Šunjić/
image

.

Ante Šunjić/
image

.

Ante Šunjić/
image

.

Ante Šunjić/
image

.

Ante Šunjić/
image

.

Ante Šunjić/
image

.

Ante Šunjić/
image

.

Ante Šunjić/
image

.

Ante Šunjić/
image

.

Ante Šunjić/
image

.

Ante Šunjić/
image

.

Ante Šunjić/
image

.

Ante Šunjić/
20. travanj 2024 08:53